Predstavia novú knihu o M. R. Štefánikovi

Pri príležitosti 141. výročia narodenia Milana Rastislava Štefánika predstavia v jeho rodnej obci Košariská v okrese Myjava publikáciu Tu sú jeho korene.

17.07.2021 16:00
Stefanik porucik 1266 47 Foto:
Štefánik ako mladý poručík.
debata (1)

Informovala riaditeľka Múzea M. R. Štefánika Alena Petráková. Kniha je venovaná Štefánikovi a jeho pôvodu.

„Približuje jeho rodinu, prostredie i tradície rodných Košarísk a okolitého podbradliansko-podjavorinského kraja. V ďalšej časti sprievodného programu budú prezentované aj dve výstavy,“ uviedla Petráková.

Prvá bude venovaná 150. výročiu vzniku Cirkevného zboru ECAV Košariská – Priepasné. „V Košariskách ho založil v roku 1871 práve otec M. R. Štefánika Pavol. Druhá výstava sa bude venovať spolkovému kultúrnemu životu v regióne pod Bradlom v medzivojnovom období a pripravil ju v rámci 30. výročia svojho vzniku Spolok rodákov M. R. Štefánika,“ informovala riaditeľka múzea.

pophľadnica, M. R. Štefánik Čítajte viac Štefánik a fašisti? Ako legendu očiernil popredný český novinár

Slávnostné omše, v rámci ktorých predstavia knihu a výstavu, sa budú konať v nedeľu 18. júla o 9.30 h v evanjelickom kostole v Košariskách.

Výstavy Spolková a kultúrna činnosť v kraji pod Bradlom (1918 – 39) a Tu sú naše korene sprístupnia priamo v priestoroch evanjelického kostola v Košariskách a návštevníci si ich môžu pozrieť do konca septembra.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #výstava #Košariská #M. R. Štefánik