Štyri knižné novinky

Nezvyčajný príbeh priateľstva, odvážny slovenský debut, severské knihomoľské pohladenie aj krimi z ospalého amerického mestečeka.

30.09.2021 07:00
debata

Mike Gayle: Muž, ktorého asi poznám

Mike Gayle: Muž, ktorého asi poznám Foto: Lindeni 2021
kniha-Muz-ktoreho-asi-poznam Mike Gayle: Muž, ktorého asi poznám

Príbeh spolužiakov z prestížnej školy, ktorých mala čakať nádherná budúcnosť a úspešná kariéra. Po rokoch sa stretávajú, kde by to najmenej čakali: v domove sociálnych služieb. Jeden tam pracuje ako ošetrovateľ a druhého doň umiestnila rodina. Ich absurdné stretnutie im otvorí oči a prevráti život naruby.

Nicol Hochholczerová: Táto izba sa nedá zjesť

Nicol Hochholczerová: Táto izba sa nedá zjesť Foto: KK Bagala2021
kniha - tato izba sa neda zjest Nicol Hochholczerová: Táto izba sa nedá zjesť

Debutujúca mladá autorka búra tabu, prichádza s kontroverznými, drásavými témami a nekladie si servítky pred ústa. Dvanásťročná Tereza sa zaľúbi do svojho učiteľa. Príbeh vzťahu dospievajúceho dievčaťa k staršiemu mužovi nie je prvoplánový, ale presvedčivý, napísaný originálne a miestami až surreálne.

Henn Carsten: Starec a more príbehov

Henn Carsten: Starec a more príbehov Foto: Tatran 2021
kniha-starec a more pribehov Henn Carsten: Starec a more príbehov

Kníhkupec Carl osobne nosí knižky svojim klientom pri podvečernej prechádzke. Sú výnimoční, časom sa stali jeho priateľmi a on ich spája so svetom. Carl však začína byť unavený, keď stretne deväťročnú Sašu. Jej nákazlivý detský šarm ho okúzli a spojenie životnej múdrosti so živou detskou opovážlivosťou prináša príjemné čítanie.

Lisa Reganová: Miznúce dievčatá

Lisa Reganová: Miznúce dievčatá Foto: Grada 2021
kniha Miznuce dievcata Lisa Reganová: Miznúce dievčatá

Jedného dňa zmizne v ospalom americkom mestečku krásna sedemnásťročná Isabelle. Všetci obyvatelia sa pustia do hľadania, no objavia len jej mobilný telefón. Nečakane sa však po roku zjaví iné unesené dievča a vôbec nereaguje na okolitý svet. Čerstvo suspendovaná detektívka Josie Quinnová pátra po zmiznutej Isabelle na vlastnú päsť. Má však len jedinú stopu, po ktorej sa môže vydať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy