3 tipy na skvelé čítanie. Krimi aj dojímavý príbeh

Dočítali ste dobrú knižku a rozmýšľate, po ktorej siahnuť teraz? Máme pre vás 3 tipy na novinky, ktoré sa oplatia prečítať.

11.11.2021 06:00
debata

Ak máte radi severské krimi, je tu Hakan Nesser a jeho tretia kniha v slovenčine Návrat. Ak čítate skôr dojímavé príbehy, Heather Morrisová a jej Príbehy nádeje budú to pravé. No odporúčame aj špecialitku – mysteriózny strašidelný príbeh Koniec všetkého, ktorý vás určite prekvapí.

Príbehy nádeje (Heather Morrisová)

Heather Morrisová - Príbehy nádeje. Foto: IKAR
Heather Morrisová, Príbehy nádeje Heather Morrisová - Príbehy nádeje.

Heather Morrisová je autorka medzinárodných bestsellerov Tetovač z Auschwitzu a Cilkina cesta. Píše silné a dojímavé príbehy o odvahe, prežití v tých najkrutejších podmienkach, o nezlomnosti ducha, vzájomnej ľudskej pomoci a najmä o nádeji, ktorá je tu vždy, aj keď si myslíte, že ste úplne na dne a že už sa nezdvihnete.

Jej novinka Príbehy nádeje ukazuje, ako nájsť inšpiráciu v každodennom živote. Deň, keď Heather stretla Laleho Sokolova, ktorý bol tým spomínaným tetovačom z Auschwitzu, ten okamih zmenil život obom. Stali sa z nich priatelia a tieto Príbehy nádeje sú autobiografiou, v ktorej Heather Morrisová spomína na Laleho, aj na ďalších ľudí, ktorých neľahké osudy môžu byť obohacujúce pre mnohých z nás.

Jej kniha nás učí, ako načúvať, pretože počúvanie je pre ňu istý druh umenia. Počúvaním sa vciťujeme do iných, dávame im hlas aj nádej, že na nich niekomu záleží. A tým vlastne pretvárame aj sami seba. A to je vlastne odkaz jej knihy – ako pozorným načúvaním môžeme nájsť inšpiráciu v každodennom živote ľudí okolo nás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar