Pokračovanie článku: 3 tipy na skvelé čítanie. Krimi aj dojímavý príbeh

Návrat (Hakam Neeser)

Hakam Neeser - Návrat. Foto: IKAR
Hakam Neeser, Návrat Hakam Neeser - Návrat.

A napokon novinka pre milovníkov severských detektívok. Od švédskeho autora Hakana Nessera vyšli v slovenčine už detektívky Sieť, potom Hrana a teraz je tu Návrat.

V jeden slnečný augustový deň sa dostáva Leopold Verhaven po dvadsiatich štyroch rokoch z väzenia opäť na slobodu. Neuplynie ani rok a skupinka detí nájde jeho zmrzačené telo v lese. Prípadu sa chopí náš obľúbený komisár Van Veeteren, ktorý pri pátraní po vrahovi bližšie poznáva minulosť obete. Leopold bol kedysi hviezda medzi šprintérmi a odsúdili ho za údajné zabitie svojich dvoch mileniek. No on sa k činu nikdy nepriznal a po celý čas trval na svojej nevine.

Otázkou teraz je, či bol obeťou a skutočný vinník len zahládza stopy? Alebo vzal niekto zákon do vlastných rúk, pretože sa mu trest za smrť dvoch mladých žien nezdal dostatočný? Nesser má nezameniteľný štýl písania, ktorý si obľúbite. Nevyžíva sa v akcii, litroch krvi a naháňačnách. Jeho komisár Van Veeteren je skôr rozvážny introvert, ktorý rád premýšľa a spolieha sa na svoju intuíciu.

Ak hľadáte Najlepšie vianočné tipy pre všetky čitateľské typy, kliknite si na Ikar.sk. Tam ich nájdete takmer 100 a pekne rozdelené do žánrov, alebo podľa toho, aký ste čitateľský typ.

Knihy, päťka Čítajte viac Najlepšie vianočné tipy pre všetky čitateľské typy

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar