Dohviezdny večer - 25 čarovných príbehov o Vianociach

Všetky deti veria, že na Vianoce sa dejú zázraky. A keď sa v jednej knihe zíde spolu až 25 autorov a autoriek a každý z nich ponúkne deťom jeden čarovný vianočný príbeh, o zázraky je postarané.

05.12.2021 10:00
debata
Dohviezdny večer Foto: Literárne informačné centrum
kniha dohviezdny vecer Dohviezdny večer

Mnohé sa dejú tak, ako by ste vôbec nečakali! Deti tak objavia vianočné kúzlo v snehovej vločke, zistia, že Ježiško môže vyzerať ako stará pani od susedov alebo že najkrajší darček je čas, ktorý môžeme byť so svojimi najbližšími (čo platí napriek lockdownu).

kniha kam chodia snehovi anjeli Čítajte aj Mikulášska nádielka kníh pre deti

Mirka Ábelová, Peter Balko, Jana Bodnárová, Veronika Dianišková, Denisa Fulmeková, Daniel Hevier, Marta Hlušíková, Branislav Jobus, Peter Karpinský, Viliam Klimáček, Monika Kompaníková, Uršuľa Kovalyk, Eva Luka, Dominika Madro, Mária Modrovich, Agda Bavi Pain, Pero Le Kvet, Dana Podracká, Ján Púček, Toňa Revajová, Vanda Rozenbergová, Peter Šulej, Ján Uličiansky a Eva Urbanová sa touto výnimočnou vianočnou knihou postarali, aby rodičia mohli čítať deťom počas celého adventu. Každý z 25 príbehov môže vykúzliť jeden čarovný večer a vystačia až do Vianoc! Deti sa nudiť nebudú, naopak, rodičia sa musia pripraviť na množstvo zvedavých otázok, ktoré sa im v hlavičkách pri čítaní vynoria. A keby im náhodou niektorý z príbehov nevoňal, z toľkých autorov si určite vyberú niekoho pre seba.

kniha jaternice tiahnu na pariz Čítajte aj Úchvatný príbeh pre tínedžerov: Jaternice tiahnu na Paríž

Z knihy Dohviezdny večer, ktorú vydalo Literárne informačné centrum, sa dozviete, ako sa dotknúť Mesiaca, že za svoje dobré skutky môžete nazbierať plnú sieťovku hviezd a potom ich vypustiť na oblohu, alebo ako asi budú vyzerať Vianoce vo vesmíre. Ale tiež stretnete kozu, ktorá robí vianočného kuriéra, a veveričku, čo má vždy chuť na orechy, anjela vysokého ako topoľ, ale aj škriatka Slovodaja, ktorý pomáha ľuďom nájsť zamknuté pekné slová. V tejto knihe ich určite nájdete toľko, že sa nezmestia ani pod ten najväčší vianočný stromček!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy #Literárne informačné centrum