Nová dánovka povedie od mačky k dômyselnému zločinu

Vianoce sú za dverami a bestsellerista Dominik Dán potešil fan klub svojou 33. knihou. V novinke Mačacia stopa nadväzuje na príbeh predošlej knihy Bremeno minulosti. Tak sa pozrime jeho detektívke bližšie na zúbky.

10.12.2021 11:00
debata (4)
Mačacia stopa, ako ostatné Dánove knihy,... Foto: Slovart
L Mačacia stopa, ako ostatné Dánove knihy, vychádza aj v špeciálnej edícii. Autorom čiernobielej obálky je Jozef Gertli Danglár.

Aj v Mačacej stope partia vraždárov z Nášho Mesta zápasí so zločinom a všetky podozrenia ich vedú k jednej osobe. No tento prípad bude preverovať aj skúsených detektívov. Vražda, ktorá povolá Krauza a Chosého do akcie, sa totiž týka mačky. Aj keď to na prvý pohľad môže znieť absurdne, zvieracia stopa a postupne sa vynárajúce ďalšie indície vedú vyšetrovateľov k jednej žene. V minulosti sa s ňou už stretli pri riešení iného zločinu, spojitosť s týmto prípadom ich preto neprekvapí. Pravdepodobne ani pozorných čitateľov Dánových kníh.

Dominik Dán, Bremeno minulosti, kniha, krimi Čítajte viac Bremeno minulosti je v poradí 32. dánovka

Oddelenie vrážd postupne vypracuje zoznam podozrení, ktoré sa môžu spájať s Hildou Wolfovou, racionálnou psychologičkou s kamennou tvárou. Pre Burgera s Hanzelom nie je neznáma. Zlé svetlo na ňu vrhla vražda mladíka a zmiznutie chlapcov z ústavu. Detektívom však chýbajú na jej usvedčenie skutočné dôkazy. Podarí sa im prekuknúť hru tejto rafinovanej páchateľky alebo sú od začiatku na falošnej stope?

Nový titul ponúkne čitateľom predošlej Dánovej knihy doriešenie znervózňujúcej logickej hádanky, ktorú im spisovateľ položil na jej konci. Dominik Dán však počíta s bystrým čitateľom. „U čitateľov kníh logicky predpokladám určitú inteligenciu, u čitateľov kriminálok navyše kombinačné schopnosti a postreh. Predpokladám, že pri čítaní mojich kníh používajú hlavu,“ priblížil v rozhovore pre Pravdu. „Ale je to dvojsečné a sťažil som to aj sám sebe,“ pokračuje spisovateľ, ktorý sa musí vo svojom košatom knižnom vesmíre sám precízne orientovať, aby sa vyvaroval chýb.

"Pred začatím práce na každej novej knihe musím študovať poznámky, aby som sa nedopustil nepresnosti, aby sedeli dátumy – napríklad, aby som neoživil nejakú postavu, ktorú som v predchádzajúcich knihách už nechal odísť zo sveta a podobne,” uzatvára spisovateľ.

Mačacia hlava, ako ostatné Dánove knihy, vychádza aj v špeciálnej edícii. Autorom čiernobielej obálky je Jozef Gertli Danglár.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovart #Dominik Dán