Najlepšie čítanie na sviatky - najúspešnejšie rozhovory roka 2021

Spestrite si sviatočné dni a prečítajte si naše najúspešnejšie rozhovory za uplynulý rok.

24.12.2021 08:00
Vica Kerekes Foto:
Herečka Vica Kerekes.
debata

Rozhovor so spevákom Štefanom Štecom

Tak ako Slováci, aj Rusíni majú neuveriteľné množstvo krásnych piesní. O mnohých sa však ani nevie. A práve také sa snažím oživiť. Najdôležitejšie je, že skladba ma musí zaujať, vytvoriť vo mne úžasný pocit šťastia, pokoja, hĺbky a tiež toho, že chcem, aby ju poznali aj ďalší ľudia. Každú jednu pieseň, ktorú spievam, zbožňujem. Je to taký krátky príbeh – nielen ten, ktorý v sebe nesie konkrétna skladba už generácie, ale aj ten môj osobný. Je to taký vzťah medzi mnou a mojimi pesničkami.

Kolega Radovan Krčmárik sa s finalistom televíznej súťaže Zem spieva rozprával v marci.

Štefan Štec Čítajte rozhovor Štefan Štec: Kto sa hanbí za pôvod, hanbí sa aj za rodičov

Rozhovor s primabalerínou Ninou Polákovou

Priala by som si, aby slovenský divák rád navštevoval predstavenia baletu, aby to bol preňho výnimočný a hlboký zážitok, na ktorý rýchlo nezabudne. Žiadny ‚,fast food"… Taktiež aby tanečníci chodili s radosťou každý deň do práce, boli motivovaní a patrične ocenení – nielen finančne. Tešilo by ma, keby bola väčšina spokojná.

Kolegyňa Katarína Sedláková sa s primabalerínou a umeleckou riaditeľkou Baletu SND Ninou Polákovou rozprávala vo februári.

nina poláková Čítajte rozhovor Primabalerína Nina Poláková: Piruety sa nedajú nacvičiť v obývačke

Rozhovor s Braňom Ondrušom o odvolaní Stanislava Mičeva z postu riaditeľa Múzea SNP

Všetci, ktorí významu a úlohe Múzea SNP rozumieme, sme zhrození, čo ministerka vystrája. Keď vedome škrtla každoročnú dotáciu pre ústredné oslavy SNP, pochopil som, že to nie je len vyjadrenie jej osobného postoja k demokratickým a antifašistickým tradíciám Slovenska, ale aj rozsudok nad šéfom múzea. Odvolanie Mičeva je len ďalšia z hlúpostí ministerky, ktorá sa rovnocenne zaradila na úroveň Mečiarovho Hudeca.

Kolegyňa Sofia Prétorová sa s šéfredaktorom protifašistického dvojtýždenníka Bojovník Braňom Ondrušom rozprávala v septembri.

Braňo Ondruš Čítajte rozhovor Braňo Ondruš: Mičev je pre ministerku Milanovú vážnou prekážkou

Rozhovor s herečkou Janou Kovalčikovou

Mne sa na tomto projekte páči, že môžeme obsadiť ľudí, ktorých poznáme a máme radi. Často sú trochu iní, nie takí, ktorých poznáte desať rokov z televíznej obrazovky. Vzniká to diskusiou s Miškou, Aničkou, Lukášom. Zavoláme kolegom, s ktorými si nadmieru rozumieme a zatiaľ nikto neodmietol, je to príjemná práca. Neponáhľame sa, ako pri denných seriáloch, sami sa veľmi bavíme, vymýšľame, je to radosť.

Kolegyňa Katarína Sedláková sa s herečkou Janou Kovalčikovou rozprávala v januári.

mala kovalcikova stolicka Čítajte rozhovor Jana Kovalčiková zo seriálov Kavej a Oteckovia: Východniarov si nedám

Rozhovor so spevákom Petrom Nagyom

Podľa mňa by muzikant v určitom štádiu kariéry nemal vydávať veľa albumov. Aj George Harrison sa chodil niekoľko rokov pozerať na preteky formuly 1 a dlho nič nové nevydal. Vravel, že hudba sa musí chvíľu aj nerobiť, aby pri skladaní človek získal odstup a ľahkosť. Moja pauza je naozaj dlhá, ale netreba robiť každý rok nový album. Bolo ich už veľa a práve preto som mal pocit, že niektoré piesne prešli bez povšimnutia.

Kolegyňa Zora Handzová sa so spevákom Petrom Nagyom rozprávala v júni.

Peter Nagy Klavir Čítajte rozhovor Mám len jednu tvár, hovorí Peter Nagy

Rozhovor s herečkou Vicou Kerekes

Mne to prišlo, že Snúbenec alebo milenec? nie je iba jedna z ďalších romantických komédií, že je tam niečo iné, má to nejakú tvár. Moja postava má svoj svet, ktorý si vytvára, a dali sme tomu aj trochu iný vizuál. Kinematografia nie je len o príbehu, ale aj o vizuálnej stránke. Ak by to bol len príbeh, stačilo by iba počúvať.

Kolegyňa Michaela Lacková sa s herečkou Vicou Kerekes rozprávala v auguste.

Vica Kerekes Čítajte rozhovor Herečka Vica Kerekes: Život je krátky, nechcem sa šetriť

Rozhovor s hudobníkom Vašom Patejdlom

My sme mali veľké plány, chceli sme byť slávni, a to sa nám podarilo. Na našich pesničkách vyrástlo niekoľko generácií. Jediné, čo spätne ľutujem, je, že sme sa nedostali do sveta. Ale také boli vtedy okolnosti, takže sa nám podarilo všetko, čo sme mohli v rámci možností urobiť.

Kolegyňa Zora Handzová sa s hudobníkom Vašom Patejdlom rozprávala v decembri.

Vašo Patejdl Čítajte rozhovor Vašo Patejdl: V Eláne sme chceli byť slávni

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vica Kerekes #Vašo Patejdl #Nina Poláková #rozhovory #Peter Nagy #Jana Kovalčiková #Braňo Ondruš #Štefan Štec #Prehľad roka 2021