Knihy Braňa Jobusa urobili radosť 100-tisíc čitateľom

Medzi čitateľov vydavateľstva Slovart doputovalo do decembra 2021 neuveriteľných 100-tisíc kníh Jobusových, teda rozprávok a príbehov, ktoré napísal Branislav Jobus.

23.12.2021 10:00
Branislav Jobus Foto: ,
Spisovateľ Branislav Jobus.
debata

Prvá autorova kniha vyšla vo Vydavateľstve Slovart v roku 2010, potom pridával jednu ročne, niekedy aj dve. Jeho hrdinovia si získali srdcia a pobavili malých aj veľkých čitateľov, lebo Jobusov bláznivý humor je pre deti neodolateľný.

Na štrnástich vydaných knihách s Braňom spolupracovali rôzni ilustrátori a ilustrátorky, ktorých môžete ešte do konca roka spoznať na výstave Jobusovky v piešťanskej mestskej knižnici. Sú medzi nimi napríklad Emília Jesenská, Filip Horník, Igor Derevenec, Katarína Macurová, Lea Schulze Točeková, Martin Ondrušek či Jana Malatincová.

Brano Jobus motorka Čítajte rozhovor Branislav Jobus: Keď som pil, nebol som to ja. Toto som ja!

Braňo Jobus je fenomén. Fanúšikovia ho poznajú ako člena kapiel Karpatské Chrbáty, Vrbovskí víťazi alebo Abusus; návštevníci festivalov Pohoda, Vrbovské vetry a Huncútko zas ako moderátora a organizátora. Branuško, ako ho mnohí volajú, hosťuje v rôznych projektoch ako napríklad Bolo nás 11 s pánom Lasicom a inými významnými slovenskými hudobníkmi v divadle L+S. Ďalej spolupracoval so skupinou Para na piesni Doma dobre s Horkýže slíže v piesňach Superstar CS, Nerob a v projekte Neuropa s Michalom Kaščákom.

Počas celého roku chodí Braňo Jobus na besedy o knihách Jobusových do škôl či knižníc po celom Slovensku. Ku knihám má pre deti pripravené dramatizované čítanie a pesničky a je naozaj zážitok vidieť, akú pozornosť mu venujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovart #knihy #Branislav Jobus