Do nového roku novú knihu! Vyskúšajte pár tipov Pravdy

Nové knihy vám prezradia aký bude svet po nás, odhalia zákulisie sveta športu, vykreslia portrét ženy, ktorá žila v tieni Einsteina, zoznámite sa s hrdinkou, ktorá svoju nespokojnosť otupuje vínom a nekonečnými seriálmi a napokon zistíte, že tie najväčšie zverstvá majú na svedomí obyčajní ľudia.

02.01.2022 05:00
debata (3)

Štefan Kollárovits: Svet športu verzus svet biznisu

Štefan Kollárovits: Svet športu verzus svet... Foto: Poszony/Pressburg/Bratislava
kniha svet sportu verzus svet biznisu Štefan Kollárovits: Svet športu verzus svet biznisu

Aký je svet športu? A aký svet biznisu? Autor bol vynikajúci športovec a stal sa aj úspešným podnikateľom. Kniha približuje množstvo názorov významných osobností z rôznych oblastí podnikateľského, spoločenského i športového života. Prináša aj portréty popredných slovenských športovcov súčasnosti Petry Vlhovej či Petra Sagana.

Marek Vadas: Šesť cudzincov

Marek Vadas: Šesť cudzincov Foto: KK Bagala
kniha sest cudzincov Marek Vadas: Šesť cudzincov

Tie najväčšie zverstvá majú na svedomí obyčajní ľudia, stačí, aby sa naskytla príležitosť. Tak ako pri protirómskom pogrome v malej obci na západnom Slovensku v roku 1928. Dovtedy bezúhonní občania pri nočnom lynčovaní brutálnym spôsobom zavraždili šesť nevinných spoluobčanov. Kniha inšpirovaná skutočnou historickou udalosťou.

Marie Benedic: V tieni Einsteina

Marie Benedic: V tieni Einsteina Foto: Lindeni
kniha V-tieni-einsteina Marie Benedic: V tieni Einsteina

Portrét životnej partnerky a spolupracovníčky najznámejšieho vedca histórie Milevy Marićovej vychádza z historických faktov. Matematika pre ňu bola vždy jednoduchšia ako manželstvo. V ich rodine však bolo miesto len pre jedného génia. Aký bol skutočný prínos Einsteinovej prvej manželky, vynikajúcej matematičky a fyzičky, pri formulovaní teórie relativity? Mal sa s ňou Einstein podeliť o Nobelovu cenu?

vik52 kniha radosti a dni Čítajte aj Čakajú nás Radosti a dni

Nina Lykke: V pokročilom štádiu

Nina Lykke: V pokročilom štádiu Foto: Tatran
kniha v pokrocilom stadiu Nina Lykke: V pokročilom štádiu

Humorný román z lekárskeho prostredia, v ktorom hlavná hrdinka Elin, lekárka po päťdesiatke, už stráca trpezlivosť s pacientmi. Manžela nezaujíma nič okrem športovania. Práca, manželstvo aj život v príjemnej štvrti stratili čaro a Elin svoju nespokojnosť otupuje vínom a nekonečnými seriálmi. Kým nenatrafí na svoju lásku z mladosti.

Robert Macfarlane: Podzemie

Robert Macfarlane: Podzemie Foto: Absynt
kniha podzemie Robert Macfarlane: Podzemie

Aký bude svet po nás? Aké tvory ho budú obývať? A kam sa pohnú nehybné horstvá? Autor hľadá odpoveď v tom, čo tu bolo dávno pred nami. Pod povrchom. Navštívil mnohé kúty našej planéty, aby skúmal podzemné priestory vo všetkých možných formách. Hlboká cesta strojom času do ďalekej budúcnosti.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy