Adriana Bolyová - Hierarchia svetla. Len démonológovia vedia, čo je po smrti!

Druhý diel série o innsbruckých démonológoch Hierarchia svetla odhalí najväčšie tajomstvo, čo rozvrátilo mier vo sférach. Démoni však nie sú jediné bytosti, ktoré sa pokúsia využiť chaos. Aj anjeli majú svoje plány – nadvládu svetla.

17.01.2022 06:00
debata
Adriana Bolyová - Hierarchia svetla Foto: IKAR
Adriana Bolyová - Hierarchia svetla Adriana Bolyová - Hierarchia svetla

Autorka Adriana Bolyová vytvorila fantastický svet démonológov, ktorí jediní vedia, čo je po smrti. Odídete do nehmotných sfér, kde na vás čaká spektrum svetla a tmy… a v ňom oveľa viac života, ako by ste si želali.

Ľudia sú všelijakí, no všetci majú spoločné, že žijú v šedivom strede. Do šera sa dostávajú aj po tom, ako umrú. Je to presne tá časť spektra, ktorá spája svetlo a tmu. Medzistupeň medzi miestami, ktorým vládnu bytosti veľké ako galaxie a ľstivé ako ten najväčší zloduch.

V prvej knihe ste sa mohli zoznámiť s démonológmi a ich zlovestnými ambíciami. Škodili jeden druhému, podrážali sa, intrigovali a zrádzali…a dokázali sa spriahnuť s tými najhoršími démonmi. „V druhej časti série vás čaká skutočný boj,“ prezrádza Adriana Bolyová. „Schyľuje sa k rozhodujúcej bitke, čo vedia všetci mocní hráči vo svete démonológov. Vyhrať a vládnuť v Innsbrucku môže len jeden z nich a vy sa na konci Hierarchie svetla dozviete, kto to bude.“

Hierarchia svetla z vydavateľstva Ikar nadväzuje z časového hľadiska na Hierarchiu tmy veľmi presne – pokračuje rovno tam, kde sa prvý diel skončil. Radana konečne pozná identitu vraha Mátého otca. Problém je, že tento vrah mal na svoj skutok pádny dôvod – dá sa teda jeho čin akceptovať?

Adriana Bolyová Foto: IKAR
Adriana Bolyová Adriana Bolyová

„Hierarchia tmy a Hierarchia svetla boli plánované ako jedna kniha, ktorú som však násilne predelila,“ približuje autorka. „Aj preto sa s najväčším odhalením príbehu stretnete až v závere druhej časti. Rozhodne to nebude nudný prostredný diel – s tým nerátajte. V porovnaní s Hierarchiou tmy bude všetkého ešte viac.“

Ani v Hierarchii svetla nie je nič také, ako sa na prvý pohľad zdá. Pohodlne sa teda usaďte a vychutnajte si záhadný svet démonológov a boj medzi dobrom a zlom.

Vypočujte si úryvok. Z knihy číta Vlado Kobielsky:

Knihu Hierarchia svetla vydal IKAR zistiť viac

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Adriana Bolyová