Januárové knižné novinky

Román o tom, že ani smrť nepremôže skutočnú lásku, kniha poviedok o vandalizme vo vzťahoch, druhý diel príbehu vojnového Slovenského štátu z pera historikov, aj obyčajné zázraky očami vedátora či rady ako je možné zachovať si v každom veku bystrú myseľ. Ďalšie januárové knižné novinky.

18.01.2022 14:00
debata

Colleen Hoover: Layla

Colleen Hoover: Layla Foto: Lindeni
kniha layla Colleen Hoover: Layla

Ani smrť nepremôže skutočnú lásku. Keď sa Leeds stretne s Laylou, je to láska na prvý pohľad. Až do osudného dňa, keď na Laylu vystrelí Leedsova bývalá priateľka. Layla v nemocnici bojuje o život. Fyzicky sa zotaví, ale trauma ju zmenila, už to nie je tá bezstarostná žena, do ktorej sa Leeds zamiloval. Laylino správanie je čoraz bizarnejšie.

Dr. Sanjay Gupta: Zachovajte si bystrosť

Dr. Sanjay Gupta: Zachovajte si bystrosť Foto: Tatran
kniha zachovajte si bystrost Dr. Sanjay Gupta: Zachovajte si bystrosť

Je možné zachovať si v každom veku mladú a bystrú myseľ? Donedávna si aj odborníci mysleli, že ľudský mozog sa vyvíja len istý čas, ale to nie je pravda. Bystrú myseľ si možno užívať po celý život. Ak sa bojíte straty pamäti alebo si chcete zdokonaliť mozog, v tejto knihe sa dozviete, čo môžete pre svoj mozog urobiť.

Obálka knihy S. Rakúsa Čítajte aj Ľútostivosť dokáže aj rozveseliť

Jana Beňová: Vandala

Jana Beňová: Vandala Foto: BRAK
kniha vandala Jana Beňová: Vandala

Kniha poviedok zachytáva rôzne formy vandalizmu vo vzťahoch. Témy a postavy sa znovu objavujú v odlišných situáciách a z pohľadu iného rozprávača. Tým vytvárajú symetrické geometrické obrazce ako v mandale. Tu však spojenie štvorca a kruhu nevytvára harmóniu, ale napätie.

Ľudovít Hallon a kol.: Kronika Slovenského štátu 1941 – 1943

Ľudovít Hallon a kol.: Kronika Slovenského... Foto: Ottovo nakladateľstvo
kniha kronika-slovenskeho-statu-1941-1943 Ľudovít Hallon a kol.: Kronika Slovenského štátu 1941 - 1943

Druhý diel príbehu prvého samostatného štátu Slovákov od autorov z Historického ústavu SAV v spolupráci s Vojenským historickým ústavom. Stanete sa svedkami pôsobenia slovenských vojsk na východnom fronte, problémov vojnového hospodárstva, prenasledovania politických odporcov, etnických a náboženských skupín, deportácií židovského obyvateľstva a každodenného života ľudí v danej dobe.

kniha sest cudzincov Marek Vadaas Čítajte aj Kniha týždňa: Šesť cudzincov

Samuel Kováčik: Obyčajné zázraky

Samuel Kováčik: Obyčajné zázraky Foto: Slovart
kniha obycajne zazraky Samuel Kováčik: Obyčajné zázraky

Teoretický fyzik a popularizátor vedy so zanietením vysvetľuje aj celkom bežné javy ako proces horenia dreva, ako vzniká dúha, odkiaľ sa berú oblaky či snehové vločky či ako kyslík spôsobil na Zemi pred miliardami rokov apokalypsu. Kniha obsahuje odpovede na otázky, ktoré väčšine ľudí ani nenapadne položiť, no vysvetlenia sú prekvapujúco zaujímavé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy