Knihy na tento týždeň: napätie aj teen age

Posledný preživší na zúfalej misii, ktorý má zachrániť ľudstvo i planétu Zem, román o hľadaní pravdy, ktorá môže byť krutá, príbeh nakrúcania seriálu Hra o tróny, príbeh o dievčatách, ktoré majú sny a spoznávajú samy seba aj rýmovaná kniha pre deti, v ktorej si musia poradiť s každodennými výzvami.

31.01.2022 05:00
debata

Andy Weir: Posledná šanca

Andy Weir: Posledná šanca Foto: Lindeni
kniha posledna sanca Andy Weir: Posledná šanca

Ryland Grace je posledný preživší na zúfalej misii Posledná šanca – jeho neúspech bude mať za následok koniec ľudstva i planéty Zem. Lenže on si nepamätá ani vlastné meno. Uvedomuje si svoju nemožnú úlohu, v malej vesmírnej lodi, ktorú skonštruovali v kooperácii so všetkými vládami na planéte, ako poslednú šancu ľudstva.

Donatella Di Pietrantonio: Južné predmestie

Donatella Di Pietrantonio: Južné predmestie Foto: INAQUE
kniha juzna predmestie Donatella Di Pietrantonio: Južné predmestie

Adriana pred svitaním mláti na dvere s novorodencom v náručí. Pred čím uteká? Nosí v sebe nepokoj, ale aj silu postaviť sa zoči-voči pravde, hoci môže byť krutá. Do sestrinho bytu a manželstva vnáša chaos, odhaľuje trhlinu. O niekoľko rokov sa rozprávačka musí vrátiť do rybárskej štvrte, aby zistila čo sa stalo.

Dežo Hoffmann Čítajte aj Dežo Hoffmann bol stále medzi hviezdami. Slovák fotil Beatles aj Rolling Stones

Hibberd James: Oheň draka nezabije

vik04 kniha ohen draka nezabije titulka nahlad

Epický príbeh nakrúcania seriálu Hra o tróny odhaľuje priebeh jeho tvorby. Prináša kuriózne podrobnosti o boji s vedením HBO, aby sa príbeh vôbec nakrútil, o roztržkách a sporoch pri príprave jednotlivých scén, 50 zaujímavých rozhovorov, fotografie a množstvo nevšedných detailov a faktov o tejto nevednej šou.

Alexandra Salmela Čítajte rozhovor Spisovateľka Alexandra Salmela striehne na mamuty a slovné hračky. Napísala knižku Fantazmagorický kamarát

Kasie West: Kamoši, frajeri a srdce na plátne

Kasie West: Kamoši, frajeri a srdce na plátne Foto: Slovart
kniha kamosi frajeri a srdce na platne Kasie West: Kamoši, frajeri a srdce na plátne

Nová trilógia o dievčatách, ktoré majú sny, snažia sa získať priateľstvo, lásku i uznanie a spoznávajú samy seba. Sedemnásťročná Abby je nadaná maliarka a popri škole pracuje v múzeu. No jej obrazom vraj chýba srdce. Zostaví si preto zoznam vecí, ktoré by jej obrazom mali dodať hĺbku. Súčasťou výzvy je kamarát Cooper.

Lawrence Schimel, Elína Braslina: Oteckovia, mamičky, deti, psy a mačičky

Lawrence Schimel, Elína Braslina: Oteckovia,... Foto: Literárna bašta
kniha oteckovia-mamicky-deti-psy-a-macicky Lawrence Schimel, Elína Braslina: Oteckovia, mamičky, deti, psy a mačičky

V rýmovaných príbehoch si musia deti poradiť s každodennými výzvami. Ako zaspať, keď vám nedá pokoj hravý psík a oteckovia sú už unavení? Čo keď vstanete ráno skôr a mamičky ešte spia, ale vy s mačkou ste hladní? Rodiny tu síce majú dvoch oteckov a dve mamičky, ale trápia ich rovnaké problémy ako všetkých.

kniha obycajne zazraky Čítajte aj Januárové knižné novinky

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy