Nové knihy na február

Knižné novinky prinášajú romantiku, pozadie kultového seriálu, rozhovory s osobnosťami aj román pre dospievajúcich.

06.02.2022 05:00
debata

Corentin Lamy: Koruna

Corentin Lamy: Koruna Foto: Lindeni
kniha koruna Corentin Lamy: Koruna

Kniha odhaľuje pravdu a lož v kultovom seriáli Koruna (The Crown). Každá epizóda o živote kráľovnej Alžbety II. a jej rodiny pritiahla k obrazovkám milióny fanúšikov. Ako rozlíšiť historickú realitu od fikcie? Kniha dešifruje všetky štyri odvysielané série a s prispením fotografií a výstrižkov z dobovej tlače ich konfrontuje s historickými faktami. Vychádza 11. 2.

Sarah E. Ladd: Dedičkin sľub

Sarah E. Ladd: Dedičkin sľub Foto: Slovenský spisovateľ
kniha Dedickin slub Sarah E. Ladd: Dedičkin sľub

Išla proti pravidlám spoločnosti aj rodiny, aby dodržala sľub. Úvod trilógie Tajomstvá vresovísk zavedie čitateľa na anglický vidiek na začiatku devätnásteho storočia. Dedička panstva Winterwood sa musí vydať, skôr než dovŕši dvadsiaty štvrtý rok, no sľúbila umierajúcej priateľke, že sa postará o jej malú dcérku. V príbehu má miesto láska aj odpustenie.

Josefina Vicens: Prázdna kniha

Josefina Vicens: Prázdna kniha Foto: BRAK
kniha prazdna kniha Josefina Vicens: Prázdna kniha

Hrdina mexickej autorky José García dvadsať rokov odoláva pokušeniu písať. Ťažké rozpoloženie vyvierajúce z potreby tvoriť a z nespokojnosti s tým, čo z nej vzíde, rieši kúpou dvoch zošitov. Jeden vyčlení na zaznamenávanie každodenných postrehov, zážitkov a úvah. Druhý poslúži na to, čo z prvého vykryštalizuje ako čistá literatúra.

kniha apokalypsa nehrozi Čítajte aj Kniha týždňa: Apokalypsa nehrozí

Peter Škorňa: Odklínanie ticha

Peter Škorňa:Odklínanie ticha Foto: Perfekt
kniha odklinanie ticha Peter Škorňa:Odklínanie ticha

Séria nadčasových rozhovorov, pri ktorých autor nenásilne vniká „pod kožu“ pýtaného, postupne odkrýva jeho dušu, myšlienky, názory a pocity. Nezvyčajne úprimná sebareflexia mnohých činorodých osobností, ich spovede o životných skúsenostiach, hodnotách, ale aj omyloch a životných ponaučeniach čitateľa inšpirujú.

Holly Bourne: Boli sme tu

Holly Bourne: Boli sme tu Foto: Slovart
kniha boli sme tu Holly Bourne: Boli sme tu

Paige je šéfredaktorkou školského časopisu, v ktorom sa uverejňuje všetko možné, len nie pravda. Keď dostane možnosť vytvoriť novú školskú ročenku, chce skoncovať so zlomyseľnými výmyslami, ktoré dokážu ublížiť. Traumy, klebety, lásky a všetky životné drámy, ktoré sa odohrávajú na strednej škole.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy