Týždeň slovenských knižníc otvoria v Knižnici Juraja Fándlyho

Dnes sa v Knižnici Juraja Fándlyho (KJF) v Trnave uskutoční slávnostné otvorenie Týždňa slovenských knižníc v Trnavskom samosprávnom kraji.

28.02.2022 06:00
Knižnica / Kniha / Knihy / Foto:
Ilustračná fotografia.
debata

Jeho súčasťou bude vyhlásenie 7. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže pre začínajúcich autorov zo Slovenska i Slovákov žijúcich v zahraničí – Literárny salón Trnava 2022 a vyhlásenie výtvarnej súťaže pre deti do 15 rokov Vytvor vlastný komiks. Informoval o tom riaditeľ KJF Pavol Tomašovič.

Témou Týždňa slovenských knižníc v roku 2022 sú EKO knižnice a heslo Vďaka knižniciam rozkvitne tvoja myseľ aj príroda. Počas týždňa sú pripravené podujatia pre návštevníkov všetkých vekových kategórií – privítame spisovateľku, držiteľku Ceny čitateľov literárnej ceny Anasoft litera 2021 Veroniku Šikulovú, recitátorku a rozhlasovú herečku Máriu Schlosserovú.

Pre seniorov ponúkame trénovanie pamäte a pre najmenších návštevníkov v rámci jarných prázdnin každodenné hry v herni oddelenia pre deti aj v pobočkách knižnice. V čitárni bude nainštalovaná výstava ručných prác žiakov Špeciálnej základnej školy na Beethovenovej ulici v Trnave, uviedol riaditeľ.

Podujatie je aj príležitosťou i pre tých čitateľov, ktorí nevrátili požičané knihy v stanovenom čase. KJF nebude od nich vymáhať pokutu za prekročenie výpožičnej doby, ak knihy v tomto týždni vrátia v poriadku. Jednorazový vstup do knižnice bude zadarmo.

KJF si v tomto roku pripomína 95. výročie založenia viacerými podujatiami.

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #literatúra #Týždeň slovenských knižníc #Knižnica Juraja Fándlyho