Nové knihy vo výbere Pravdy

Historický príbeh o Aténčanoch, dômyselný sci-fi príbeh, rady ako využiť pohyb pre náš mozog a zdravie, detská kniha o tom, že planéta potrebuje pomoc aj dokumentárny román o živote Hany Hegerovej.

28.02.2022 14:00
debata

Conn Iggulden: Brány do Atén

Conn Iggulden: Brány do Atén Foto: Tatran
kniha brany do aten Conn Iggulden: Brány do Atén

Historický príbeh o Aténčanoch, ktorí boli ochotní pre slobodu obetovať všetko. Bitka pri Maratóne a hrdinský boj hŕstky statočných Sparťanov proti obrovskej perzskej presile pri Termopylách sú dve z najznámejších bitiek staroveku. Desaťročie v gréckych dejinách nasmerovalo Európu na dve a pol tisícročia.

Neal Shusterman: Hra so svetmi

Neal Shusterman: Hra so svetmi Foto: Slovart
kniha hra so svetmi Neal Shusterman: Hra so svetmi

Dômyselný sci-fi príbeh o ceste paralelnými univerzami, na ktorú sa hrdina dostane úplnou náhodou. Ash je mladý obranca v tíme amerického futbalu. Zrážka na ihrisku ho dostala do inej dimenzie, preskakuje z jedného sveta do druhého. Niekde má všetko, po čom túžil, inde uviazne v minulosti. Díva sa inými očami.

kniha Sce ne vmerla i ne vmre Rozhovor s Jurijom Andruchovycom Čítajte aj Rastie záujem o knihy o Ukrajine

Caroline Williams: Hýb sa!

Caroline Williams: Hýb sa! Foto: Eastone Books
kniha hyb sa Caroline Williams: Hýb sa!

Kniha odhaľuje, ako môžeme využiť pohyb na podporu zdravia nášho mozgu, na zlepšenie nálady aj ostatných aspektov nášho života. Ponúka jednoduché triky na zlepšenie pamäti a kreativity či na posilnenie emocionálnej gramotnosti. Pohyb predsa súvisí s myslením a cítením.

Ján Uličiansky: Pán Nápad zachraňuje svet

Ján Uličiansky: Pán Nápad zachraňuje svet Foto: Trio Publishing
kniha pan napad zachranuje svet Ján Uličiansky: Pán Nápad zachraňuje svet

Túto knihu otvoríte tak, že obrátite jej obálku doľava. Ak otvoríte Nápadité dvere pána Nápada, dozviete sa, ako sa dostal cez ne do Ničmian, na pláž k Stredozemnému moru plnú plastového odpadu či do brazílskeho pralesa. Pán Nápad vie, že opustené či zranené zvieratká potrebujú pomoc rovnako ako naša planéta Pre deti od 6 rokov.

Tomáš Padevět: Carmen

Skutečný život Hany Hegerové

Tomáš Padevět: Carmen Foto: Ikar
kniha carmen Tomáš Padevět: Carmen

Dokumentárny román o najväčšej česko-slovenskej šansoniérke napísal jej priateľ s podmienkou, že môže byť zverejnený až po jej smrti. Vychádza z rozhovorov aj z archívnych materiálov a hovorí o Hegerovej živote od detstva za Slovenského štátu, o komunistickej base, kariére aj o jej súkromí. (čes.)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy