Vyjde nová kniha esejí Boba Dylana, analyzuje v nich piesne iných umelcov

Americký folkrockový spevák a skladateľ Bob Dylan ohlásil vydanie svojej novej knižnej publikácie s názvom "The Philosophy of Modern Song" (Filozofia modernej piesne).

12.03.2022 14:00
bob dylan Foto: ,
Bob Dylan poteší fanúšikov hudby súborom esejí "The Philosophy of Modern Song" (Filozofia modernej piesne).
debata

Pôjde o súbor vyše 60 esejí oslavujúcich piesne jeho hudobných kolegov ako Elvis Costello, Hank Williams, Stephen Foster či Nina Simone, píše denník The Guardian a magazín Rolling Stone.

Nakladateľstvo Simon & Schuster (S&S) označilo tieto eseje za „tajomné a temperamentné, pálčivé a hlboké, ale často aj veľmi vtipné, a hoci sú zdanlivo o hudbe, v skutočnosti sú to meditácie a úvahy o stave človeka“.

Bob Dylan Čítajte viac Bob Dylan stále nereaguje na svoju Nobelovu cenu za literatúru

Dylan (80), vlastným menom Robert Allen Zimmerman, začal pracovať na knihe už v roku 2010. Jeho nateraz poslednou knižnou publikáciou sú vyše 300-stranové pamäte „Chronicles: Volume One“ z roku 2004.

Avizovaná esejistická kniha vyjde 8. novembra v nakladateľstve S&S spolu so sprievodnou audioknihou čiastočne nahovorenou samotným Dylanom. Obsahovať bude takmer 150 „starostlivo vybraných fotografií“.

Dylanovi ako prvému hudobníkovi udelili v roku 2016 Nobelovu cenu za literatúru. Jeho posledný štúdiový album „Rough and Rowdy Ways“ (2020) zožal obrovské uznanie u kritikov i poslucháčov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bob Dylan