Nové knihy vo výbere Pravdy

Triler, romantické úteky, Escóbarov syn, rady, ako sa starať o svoj mozog, aj rozhovor s ukrajinským básnikom Jurijom Andruchovyčom.

02.04.2022 16:00
debata

Vincent Kliesch: Šum smrti

Vincent Kliesch: Šum smrti Foto: Tatran
kniha sum smrti Vincent Kliesch: Šum smrti

Triler na námet Sebastiana Fitzeka. Autorka krimi podcastov Jula roky pátra po svojom bratovi, ktorý záhadne zmizol. Slávny forenzný vyšetrovateľ Hegel tvrdí, že stále žije, no už jej klamal. Oboch brutálne unesú a nepriatelia spoločne bojujú o život. Ak zmiznutie Julinho brata rozlúštia, zomrie, ak nie, zomrú oni.

vik12 kniha recenzia z tohto sa da spravit niekolko poviedok Čítajte aj Kniha týždňa: Z tohto sa dá spraviť niekoľko poviedok

Julie Caplin: Hotelík na Islande

Julie Caplin: Hotelík na Islande Foto: Grada
kniha hotelik na islande Julie Caplin: Hotelík na Islande

Ambiciózna Lucy príde o prácu, lebo z jej partnera sa vykľuje zbabelec. Jej poslednou šancou je prijať miesto v malom hotelíku na Islande. Tam stretne príťažlivého barmana Alexa, srdečné kolegyne a okúsi mrazivú zimu, horúce pramene a ešte horúcejšiu lásku. No o prácu aj o lásku musí zabojovať.

Roberto Sendoya Escobar: Escobarov syn. Prvorodený

Roberto Sendoya Escobar: Escobarov syn. Prvorodený Foto: Ikar
kniha escobarov syn Roberto Sendoya Escobar: Escobarov syn. Prvorodený

Narkobarón Pablo Escobar ovládal 80 % obchodu s kokaínom. V roku 1965 bol ešte bezvýznamným kriminálnikom a jeho nemanželský syn pri prestrelke padol do rúk polície. Agent MI6 sa nad bábätkom zľutoval, vzal ho so sebou a neskôr ho adoptoval. Chlapec o svojej identite dlho nevedel.

rondo Čítajte aj Kniha o vojne pre deti otvára srdcia a hladí dušu

Álvaro Bilbao: Starajte sa o svoj mozog

Álvaro Bilbao: Starajte sa o svoj mozog Foto: Noxi
kiniha Starajte_sa_o_svoj_mozog Álvaro Bilbao: Starajte sa o svoj mozog

V šialenom tempe života je najlepšou poistkou proti stresu, úzkosti a chorobám zdravý mozg. Neuropsychológ ponúka šesť kľúčových oblastí, ako sa starať o mozog od výživy na prevenciu neurochorôb a zlepšenie nálady cez techniky starostlivosti o pamäť až po cvičenia na zahnanie starostí.

Paweł Smoleński: Šče ne vmerla i ne vmre

Paweł Smoleński: Šče ne vmerla i ne vmre Foto: Absynt
kniha sce ne vymerla Paweł Smoleński: Šče ne vmerla i ne vmre

Rozhovor poľského reportéra s Jurijom Andruchovyčom, ukrajinským básnikom, prozaikom a hudobníkom, ktorý spolu s tisíckami ľudí protestoval na Námestí nezávislosti. Majdan, Janukovyč, Krym, Donbas, Putin… rozhovor je prehodnocuje vnímanie národného úspechu a prehry, pýchy i predsudkov k susedom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy