Nové knižné tipy

Šeherezáda našich čias a moderná žena rozpráva príbeh o rodinných tradíciách, kriminálne príbehy podľa vzoru starých detektívok, epická historická sága či detský príbeh, ktorého kresby sa v aplikácii rozhýbu.

15.05.2022 05:00
debata

Négar Djavadi: Dezorientálka

Négar Djavadi: Dezorientálka Foto: Inaque
kniha DEZORIENTALKA Négar Djavadi: Dezorientálka

Kimiâ ako desaťročná s matkou a sestrami utiekla z Iránu za otcom do Francúzska. Vrhá sa do budúcnosti a zároveň na ňu doliehajú príbehy predkov, vrátane pradedka s háremom 52 manželiek. Milovníčka punku, výnimočná rozprávačka, Šeherezáda našich čias, no najmä moderná žena rozpráva príbeh o rodinných tradíciách a vlastnej „dezorientácii“.

Alex Pavesi: Osem detektívok

Alex Pavesi: Osem detektívok Foto: Lindeni
kniha osem detektivok Alex Pavesi: Osem detektívok

Všetky kriminálne príbehy sa riadia súborom istých pravidiel. Profesor matematiky Grant McAllister ich tajomstvá ukryl do zbierky detektívnych poviedok, ktorú napísal. Nato zmizol. O tridsať rokov neskôr Granta vystopuje ambiciózna editorka Julia Hartová, ktorá by jeho knihu chcela opäť vydať. No na jeho detektívnych príbehoch je čosi zvláštne.

kniha uzol Čítajte aj Kniha týždňa: Uzol - bomby na Nové Zámky

Stephanie Drayová: Ženy zo zámku Lafayette

Alex Pavesi: Osem detektívok Foto: Tatran
kniha zeny zo zamku lafayette Alex Pavesi: Osem detektívok

Epická historická sága založená na skutočnom príbehu o výnimočnom zámku v srdci Francúzska. Osirelú učiteľku z II. svetovej vojny, bohabojnú šľachtičnú z 18. storočia a nekonvenčnú prominentku z prvej svetovej vojny spája jedno meno – markíz de Lafayette. Rozsiahly román vykresľuje výsek búrlivej histórie francúzskych dejín.

Jørn Lier Horst: V sieti

Jørn Lier Horst: V sieti Foto: Premedia
kniha v sieti Jørn Lier Horst: V sieti

Môže byť vo svete, kde majú všetci prístup k množstvu informácií, každý vyšetrovateľom? Čo sa stane, keď sa smie do pátrania po vrahovi austrálskej backpackerky zapojiť hocikto od hocikiaľ – stačí internet? Členka amatérskeho on-line vyšetrovacieho tímu zmizla. Súvisí to s vraždou, ktorou sa zaoberajú?

Barbora a Filip Némethovci : Tvojazem

Barbora a Filip Némethovci : Tvojazem Foto: Slovart
kniha tvojazem Barbora a Filip Némethovci : Tvojazem

Riki a Ema a maškrtný opičiak Tidling bývajú vo fantastickej krajine. Ich šialené dobrodružstvá vás zavedú medzi divokých krutozlíkov, do jaskyne ozrutnej stobochobotnice či za kúzelníkom, ktorý vylieči aj najukrutnejšiu bolesť. Zaujímavý nie je iba príbeh, ale aj spracovanie knižky. Niektoré kresby sa vďaka mobilnej aplikácii cez smarfón rozhýbu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy