Ľubica Čekovská rubínmi pokrstila Solčanskej rozprávku Zakliata jaskyňa

Vo štvrtok v Bratislave pokrstila Ľubica Čekovská spolu s hercami Tomášom Palonderom, Petrou Dubayovou a Martinou Zábranskou pôvodnú rozprávku Mariany Čengel Solčanskej Zakliata jaskyňa, teda jej knižnú podobu.

27.05.2022 12:29
Krst Zakliatej jaskyne Foto:
Knihu Mariany Čengel Solčanskej pokrstila skladateľka Ľubica Čekovská a herci z filmovej podoby rozprávky: Tomáš Palonder, Petra Dubayová a Martina Zábranská.
debata

Autorkou je režisérka a spisovateľka Mariana Čengel Solčanská. Kniha okrem strhujúceho príbehu plného symboliky obsahuje aj fotografie z nakrúcania rovnomenného filmu Zakliata jaskyňa. Ten sa do kín dostane už na budúci týždeň – 2. júna 2022.

Knihu do života uviedla hudobná skladateľka Ľubica Čekovská, autorka filmovej hudby. Ukážku prečítal herec Tomáš Palonder, ktorý vo filme stvárňuje postavu kaukliara a rozprávača.

Video
Režisérka Mariana Čengel Solčanská hovorí o svojej novej filmovej rozprávke Zakliata jaskyňa

Hlavné postavy Lenu a Adu si zahrali Martina Zábranská a Petra Dubayová, porozprávali o zážitkoch z nakrúcania a jedinečných exteriéroch, v ktorých sa rozprávka odohráva.

Večerom sprevádzal Dado Nagy. Knihu hostia uviedli do života posypaním rubínmi, pretože práve tie majú v rozprávke svoje špeciálne miesto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #krst #lubica cekovska #Mariana Čengel Solčanská #Zakliata jaskyňa #Martina Zábranská #Petra Dubayová