Robin Cook - Výnosná smrť

Majster lekárskych trilerov Robin Cook sa vracia s ďalším strhujúcim príbehom plným medicínskych intríg. Názov Výnosná smrť je veľavravný – pre bývalých finančníkov z Wall Street je smrť pacientov vždy výnosný obchod.

22.06.2012 07:00
debata

Preto sa dostanú do sporu s lekármi, ktorí sa snažia vypestovať z kmeňových buniek nové orgány. Tie by mohli nahradiť nefungujúce alebo poškodené orgány pacientov.

Pia je vynikajúca študentka medicíny. V Lekárskom centre Kolumbijskej univerzity obetavo spolupracuje s dvoma významnými vedcami, doktorom Rothmanom a doktorom Yamamotom. Majú pod palcom náročný výskumný projekt – túžia vytvoriť nové orgány, ktoré by mnohým ľuďom skvalitnili či zachránili život. Pia si tak chce splniť sen podieľať sa na prelomových lekárskych objavoch.

Robin Cook - Výnosná smrtť Foto: Ikar
Robin Cook - Výnosná smrť Robin Cook - Výnosná smrtť

Molekulárny genetik Rothman mladej Pii úplne dôveruje a dúfa, že na výskumnej práci sa bude podieľať aj v budúcnosti. Lenže v laboratóriu sa za nejasných okolností stane tragédia. Pia a jej spolužiak George sa rozhodnú vypátrať, čo sa v skutočnosti odohralo. Nečakane narazia na finančných žralokov, ktorým ide o jediné: zarobiť na smrti!

Výnosná smrť je strhujúci príbeh o nekontrolova­teľnej chamtivosti, lekárskych špičkách a medicínskych zločinoch. New York Times jednoducho napísal: „Robin Cook je proste majster lekárskych trilerov!“

debata chyba