Knižné novinky vo výbere Pravdy: psychotriler aj ženská duša

Sloboda, nespútaná radosť, príroda, ale aj úzkosť či šikanovanie. Psychotriler od populárneho autora, láska na pozadí smrti, ženská duša aj napätie dospievania. Päť knižných noviniek pre vás.

12.06.2022 05:00
debata

Dara McAnulty: Divoký rok

Dara McAnulty> Divoký rok Foto: Absynt
kniha divoky rok Dara McAnulty> Divoký rok

Sloboda, nespútaná radosť, príroda, ale aj úzkosť, nechcené sťahovanie či šikanovanie. To je divoký rok štrnásťročného autistického chalana žijúceho s mamou, otcom, bratom, so sestrou a zachráneným anglickým chrtom v Severnom Írsku. Jeho zápisky sú surové, úprimné, intenzívne.

Sebastian Fitzek: Námesačný

Sebastian Fitzek: Námesačný Foto: Tatran
kniha namesacny Sebastian Fitzek: Námesačný

Zamlada bol Leon Nader námesačný a uchýlil sa k násiliu, potom sa liečil na psychiatrii. Po rokoch záhadne zmizne jeho žena. Aby zistil, či choroba opäť prepukla a či má na tom vinu, pripevní si pohybom aktivovanú kameru. To, čo ráno vidí, prekračuje hranice najtemnejšej predstavivosti.

kniha svoj posiel noci niest Čítajte aj Kniha týždňa: Svoj podiel noci niesť

Wojciech Dutka: Čierna a purpurová

Wojciech Dutka: Čierna a purpurová Foto: Lindeni
vik23 kniha cierna a purpurova Wojciech Dutka: Čierna a purpurová

Milena Zingerová, hudobne nadaná Bratislavčanka, smeruje s prvým ženským transportom do Osvienčimu. Vystrašené dievča odsúdené na pomalú smrť chce za každú cenu prežiť peklo nemeckého vyhladzovacieho tábora. Osud jej dáva šancu: má zaspievať na oslave nepriateľa.

Elizabeth Strout: Volám sa Lucy Bartonová

Wojciech Dutka: Čierna a purpurová Foto: Inaque
kniha volam sa lucy bartonova Wojciech Dutka: Čierna a purpurová

Lucy príde po operácii navštíviť matka. Nevideli sa niekoľko rokov a zdá sa, že klebetenie o ľuďoch z mestečka im umožní nájsť k sebe cestu. Pod povrchom je však napätie a Lucina túžba uniknúť od problémovej rodiny, stať sa spisovateľkou, jej manželstvo a láska k deťom.

Ashley Schumacher: Ameliina dobrodružná cesta

Ashley Schumacher: Ameliina dobrodružná cesta Foto: Ikar
Ameliina dobrodruzna cesta Ashley Schumacher: Ameliina dobrodružná cesta

Osemnásťročná Amelia je posadnutá záhadným spisovateľom N. E. Endsleym. Vďaka jeho knihám sa spoznala s priateľkou Jennou. Jenne sa podarí stretnúť so slávnym autorom, Amelii nie. Jenna tragicky zahynie a Amelia je zoči-voči tajomnému Endsleymu možno na stope.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy #kniah