Päť knižných tipov Pravdy

Zábavná i napínavá detektívka, búrlivá cesta Romana Kaliského, učiteľka na dôchodku, ktorá začína rozumieť sama sebe, nezvestná snúbenica sa po rokoch záhadne znova objaví, alebo príbeh pre deti o priateľstve, tlaku rovesníkov a sociálnych sietí.

19.06.2022 18:00
debata

Richard Osman: Dva razy mŕtvy

Richard Osman: Dva razy mŕtvy Foto: Slovart
kniha dva razy mrtvy Richard Osman: Dva razy mŕtvy

Pohodová, vtipná aj napínavá detektívka, v ktorej sa štyria seniori záhadne pripletú do vyšetrovania vraždy. Keď sú v hre diamanty, vrážd pribúda. Štvrtkový klub detektívov, ktorý tvoria bystrí a skúsení dôchodcovia, čelí nepriateľovi, ktorý by bez mihnutia oka odstránil aj štyroch sedemdesiatnikov.

Jozef Leikert, Mária Macková: Roman Kaliský

Jozef Leikert, Mária Macková: Roman Kaliský...
kniha roman kalisky Jozef Leikert, Mária Macková: Roman Kaliský Cesta búrnym storočím

Publikácia s podtitulom Cesta búrnym storočím je príbehom výnimočného muža aj rekapituláciou historických udalostí. Novinár za skoro sto vlastných rokov žil v búrnych podmienkach. Bol redaktorom Kultúrneho života, vyhodili ho z televízie a potom sa stal jej riaditeľom. Autori spracovali jeho život detailne a v súvislostiach.

kniha divoky rok Čítajte aj Kniha týždňa: Divoký rok

Elizabeth Strout: Olive Kitteridgeová

Elizabeth Strout: Olive Kitteridgeová Foto: Inaque
kniha OLIVE Elizabeth Strout: Olive Kitteridgeová

Olive je učiteľka na dôchodku v malom mestečku. Neznáša zmeny v meste ani vo svete a nie vždy si všimne, ako sa menia ľudia okolo: klaviristka prenasledovaná starou láskou, bývalý študent bez vôle žiť, jej dospelý syn alebo manžel. Olive začína lepšie rozumieť sebe – niekedy je to bolestné, ale vždy úprimné.

B. A. Paris: Priveď ma späť

B. A. Paris: Priveď ma späť Foto: Lindeni
kniha prived ma spat. B. A. Paris: Priveď ma späť

Finn a Layla sú zaľúbený pár. Cestou z dovolenky zastavia na odľahlom odpočívadle a Finn zájde na toaletu. Keď sa vráti, zistí, že Layla bez stopy zmizla. Prešlo dvanásť rokov a Finn začal nový život s Laylinou sestrou. Jedného dňa ho však kontaktuje vyšetrovateľ, že Laylu ktosi videl. Bola to skutočne ona?

Marianne Kaurinová: Náš malý raj

Marianne Kaurinová: Náš malý raj Foto: Tatran
kniha nas maly raj Marianne Kaurinová: Náš malý raj

Ina nemá na prázdniny žiadne plány. V posledný školský deň z nej však pred celou triedou vypadne, že sa chystá moru. Nový sused, spolužiak, by ľahko zistil, že klamala. Príbeh o priateľstve, tlaku rovesníkov a sociálnych sietí a o tom, že raj nájdeme tam, kde ho nečakáme. Od 8 do 12 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy