Päť knižných noviniek: Nový Dominik Dán, Malé vinárstvo v Provensalsku a ďalšie tipy

Krimi bestsellerového autora, romantika, cesta okolo sveta, ktorá sa zmení na nočnú moru, aj príbeh na leto. Knihy vo výbere Pravdy.

24.06.2022 09:00
debata

Dominik Dán: Tajomný závoj

Dominik Dán: Tajomný závoj Foto: Pravda, Slovart
kniha tajomny zavoj Dominik Dán: Tajomný závoj

V roku 1993, krátko po revolúcii, sa začínajú objavovať drogy a prostitúcia. Detektívi z Nášho Mesta riešia dva zdanlivo nesúvisiace prípady a stopy sú zahmlené. Smrť mladej pouličnej prostitútky a údajne dobrovoľná smrť hudobného skladateľa sú prepojené viac, ako by sa zdalo.

Alka Joshi: Strážca džajpurských tajomstiev

Alka Joshi: Strážca džajpurských tajomstiev Foto: Tatran
kniha strazca dzajpurskych tajomstiev Alka Joshi: Strážca džajpurských tajomstiev

Hlavnou postavou voľného pokračovania knihy Umelkyňa s henou je Malik, ktorý ukončil súkromnú školu a spoznáva odvrátenú tvár Indie. Zamilovaný do negramotnej vdovy, plný ideálov a snov odchádza pracovať do paláca v Džajpure, kde sa stane svedkom tragédie.

kniha divoky rok Čítajte aj Kniha týždňa: Divoký rok

Ruth Kelly: Malé vinárstvo v Provensálsku

Ruth Kelly: Malé vinárstvo v Provensálsku Foto: Tatran
kniha male vinarstvo v provensalsku Ruth Kelly: Malé vinárstvo v Provensálsku

Avin má 43 rokov a smutný život – manželovi nevyšli obchody, a tak prišli o dom, práca ju frustruje, s dcérou vysokoškoláčkou si nerozumejú a aby toho nebolo málo, manžel si začal románik s kolegyňou. Keď jej starý otec odkáže vinicu v Provensálsku, môže začať nový život – ak to dokáže.

Isabelle Autissier: Náhle, sami

Isabelle Autissier: Náhle, sami Foto: Inaque
kniha nahle samijpg Isabelle Autissier: Náhle, sami

Louise je skúsená horolezkyňa, Ludovic je urastený mladý muž. Opustia prácu v Paríži a vydajú sa na cestu okolo sveta. Zastavia sa na nádhernom ostrove medzi Patagóniou a Hornským mysom. Divoká príroda, zasnežené vrcholky hôr, ľadovcové krátery, jazerá bez vody sa však zmenia na nočnú moru.

Ali Smith: Leto

Ali Smith: Leto Foto: Artforum
kniha leto Ali Smith: Leto

Kvarteto ročných období od Ali Smith je séria, ktorú vysoko oceňuje kritika aj čitatelia v zahraničí aj na Slovensku. Štyri knihy škótskej autorky sú od seba nezávislé romány, no fungujú spolu ako komplexná, vzájomne prepojená koláž úvah o tom, ako dnes žijeme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy