Knižné novinky vo výbere Pravdy

Riadne zamotané krimi, nový Houellebecq, podozrivá chyžná aj pár poznámok o smútku od Chimamandy Ngozi Adichie anová fantasy séria. Päť nových knižných tipov vo výbere Pravdy.

19.07.2022 06:00
debata

M. J. Arlidge: Kto druhému jamu kope

M. J. Arlidge: Kto druhému jamu kope Foto: Ikar
kniha Kto druhemu jamu kope M. J. Arlidge: Kto druhému jamu kope

Autor ako vždy čitateľom pripraví poriadne zamotaný príbeh plný vynaliezavosti a napätia, ktorý pomaly rozmotáva jeho dvorná vyšetrovateľka Helen Graceová. Tentoraz sa v novom krimi románe vrah opäť zahráva so svojimi obeťami. Dá im iba hodinu života. Zvládne ho Helen zastaviť?

Michel Houellebecq: Elementárne častice

Michel Houellebecq: Elementárne častice Foto: Inaque
kniha Michel-Houellebecq Elementarne-castice Michel Houellebecq: Elementárne častice

Nevlastní bratia Michel a Bruno majú spoločnú matku a nič viac. Michel je výskumník, idealista, neschopný milovať. Nahrádza život prácou, jedlom a sedatívami. Bruno je voľnomyšlienkar, no viac teoretik, zúfalo sa snaží dopracovať k sexuálnym pôžitkom. Príbeh dvoch bratov zrkadlí rozklad súčasnej spoločnosti, kde lásku nahradilo prázdne sexuálne splynutie a náboženstvo plytká ezoterika.

kniha o tichu pomalosti a inych hodnotach Čítajte aj Kniha týždňa: Farkašová pripomína - ponáhľaj sa pomaly!

Nita Prose: Chyžná

Nita Prose: Chyžná Foto: Tatran
kniha chyzna Nita Prose: Chyžná

Molly, dievča s minimálnymi sociálnymi zručnosťami, pracuje ako upratovačka vo veľkom hoteli a svoju prácu zbožňuje. Až do dňa, keď v jednej izbe nájde mŕtveho prominentného hosťa. A práve čudácka povaha urobí z Molly hlavnú podozrivú. Aj keď má táto kniha neobvyklú hlavnú rozprávačku, štruktúra deja sa nesie v štýle klasických záhad za zamknutými dverami. Vychádza 20. 7.

Chimamanda Ngozi Adichie: Pár poznámok o smútku

Chimamanda Ngozi Adichie: Pár poznámok o smútku Foto: Absynt
kniha par-poznamok-o-smutku Chimamanda Ngozi Adichie: Pár poznámok o smútku

Hľadanie. To všetko so sebou prináša smrť niekoho blízkeho. A keď je tým blízkym nekonečne milovaný otec, všetko sa ešte umocňuje, všetko je ešte náročnejšie. Strata bola o to krutejšia, že prišla v čase, keď ani tí najbližší, rozdelení neprekonateľným múrom pandémie, sa nemohli stretnúť osobne. Najosobnejší text obľúbenej autorky plynie od zúfalstva cez zúrivosť, nepochopenie, neuverenie až po záplavu lásky.

Claire M. Andrews: Dcéra Sparty

Claire M. Andrews: Dcéra Sparty Foto: Slovart
kniha Dcera Sparty Claire M. Andrews: Dcéra Sparty

Prvý diel fantasy série pre mladých dospelých. V napínavom príbehu plnom starogréckej mytológie sa z tvrdohlavého dievčaťa stáva najmocnejšia bojovníčka, akú kedy ľudia videli. Život sedemnásťročnej Dafne zmení nečakané stretnutie s bohyňou Artemidou, ktorá drží v rukách osud jej brata. Slávne mesto Sparta z nej vykovalo smrteľnú zbraň. Bohovia teraz chcú, aby zachránila svet!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy