Päť knižných noviniek vo výbere Pravdy

Dozviete sa, kde leží dokonalý policajný štát, prečo vtáčik v klietke spieva a že slová majú moc zmeniť svet, naučíte sa predpovedať počasie aj bez smartfónu, zistíte aké to je prísť niekam po funuse a deti spoznajú úžasnú Plochozem.

30.07.2022 06:00
debata

Jakub Spevák: Po funuse

Jakub Spevák: Po funuse Foto: KK Bagala
kniha po funuse Jakub Spevák: Po funuse

Keď umrie člen rodiny, pozostalí nesmútia za ním, ale nad svojimi premárnenými životmi. Prevládne pocit úzkosti a nasleduje morálny rozklad, ponárajú sa do vlastných svetov a zabúdajú, prečo sa vlastne stretli. Po funuse však znamená aj prísť niekde neskoro, keď už nás netreba, zaobišli sa bez nás.

Maya Angelou: Viem, prečo vtáčik v klietke spieva

Maya Angelou: Viem, prečo vtáčik v klietke spieva Foto: Inaque
kniha viem preco vtacik v klietke spieva Maya Angelou: Viem, prečo vtáčik v klietke spieva

Knika zachytáva túžby osamelých detí, brutálnosť bigotnosti, ale aj zázrak slov, ktoré môžu napraviť svet. Je radostná i bolestná, tajomná a nezabudnuteľná ako samotné detstvo.

Geoffrey Cain: Dokonalý policajný štát

Geoffrey Cain: Dokonalý policajný štát Foto: Ikar
kniha Dokonaly policajny stat Geoffrey Cain: Dokonalý policajný štát

Svedectvo o tom, ako Čína ničí identitu národa Ujgurov. Svet dystopie je pre nich realitou. Kamery sú v dome, na uliciach, v obchodoch i v práci, aj bez viny môžete skončiť v koncentračnom tábore alebo zmiznúť bez stopy. Pomocou moderných technológií systém určí, aký zločin môžete spáchať v budúcnosti.

kniha par-poznamok-o-smutku Čítajte aj Kniha týždňa: Pár poznámok o smútku

Tristan Gooley: Tajný svet počasia

Tristan Gooley: Tajný svet počasia Foto: Tatran
kniha tajny svet pocasia Tristan Gooley: Tajný svet počasia

Naučíte sa predpovedať počasie aj bez smartfónu. Každý oblak, zmena teploty, kvapka dažďa, slnečný lúč či vánok totiž niečo prezrádza – ak viete, čo máte hľadať. Keď sa naučíme čítať znamenia prírody, počasie nám odhalí, ako poveternostné podmienky pomohli tvoriť mestá, lesy, kopce a celý okolitý svet.

Terry Pratchett: Sestry strigy

Terry Pratchett: Sestry strigy Foto: Slovart
kniha sestry strigy Terry Pratchett: Sestry strigy

Keď sa čarodejnice rozhodnú meniť smer dejín, máva to ďalekosiahle následky. Kráľovstvá sa chvejú, tróny sa otriasajú a dýky bodajú. Čarodejnice Babka Paprčivá a jej kolegyne sa idú pretrhnúť, aby na trón zasadol ten správny panovník, a strkajú zahnuté nosy do politiky. Kniha zo série Úžasná Plochozem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy