5 knižných tipov na záver leta

Krásna Ariadna zo starogréckeho mýtu, dvakrát krimi , nahliadnutie do jednej bežnej afganskej domácnosti aj fantasy román pre mladých.

27.08.2022 18:00
debata

Jennifer Saintová: Ariadna

Jennifer Saintová: Ariadna Foto: Tatran
kniha ariadna Jennifer Saintová: Ariadna

Krásna Ariadna je dcéra mocného krétskeho kráľa Minotaura, býka s ľudským telom. Keď Aténčania pošlú Minotaurovi ako obetu princa Tesea, Ariadna sa doňho zaľúbi a pomôže mu nájsť cestu z Labyrintu. Nadčasový príbeh silnej ženy zo starogréckeho mýtu o láske a strate.

Cilla a Rolf Börjlindovci: Milosrdný samaritán

Cilla a Rolf Börjlindovci: Milosrdný samaritán Foto: Ikar
kniha Milosrdny samaritan Cilla a Rolf Börjlindovci: Milosrdný samaritán

Olivia Rönningová zmizla a stopy vedú k nehnuteľnosti blízko mestečka Lammasa. Obhorené ženské telo sa však nedá identifikovať. Patrí Olivii? Do hry vstupuje aj človek, ktorý je počas pandémie ochotný urobiť čokoľvek, aby narušil prevoz vakcín. A ospravedlňuje to najlepšími úmyslami. <linka>

kniha dom pre jelena Čítajte aj Kniha týždňa: Dom pre jeleňa

Lisa Reganová: Matkin hrob

Lisa Reganová: Matkin hrob Foto: Cosmopolis
kniha matkin hrob Lisa Reganová: Matkin hrob

Keď dvaja malí chlapci nájdu pri hre v lese pochované telo, policajnej náčelníčke Josie Quinnovej sa vrátia nepríjemné spomienky. Aj ona sa ako dieťa v tom lese hrávala, aby bola čo najďalej od svojej nevyspytateľnej matky Belindy Roseovej. Josie však už nemôže svoje spomienky ďalej potláčať.

Åsne Seierstad: Kníhkupec z Kábulu

Åsne Seierstad: Kníhkupec z Kábulu Foto: Absynt
vik34 kniha knihkupec-z-kabulu Åsne Seierstad: Kníhkupec z Kábulu

Kniha nórskej novinárky a spisovateľky nie je o boji s terorizmom, ale o jednej afganskej rodine. Sultán Chán, kníhkupec z Kábulu, ktorý rozhoduje o celej rodine, ju nechal zblízka pozorovať život v jeho domácnosti. Vzťahy medzi prvou a druhou ženou, dcérami a synmi i ďalšími príbuznými. (čes.)

Tricia Levensellerová: Čepeľ tajomstiev

Tricia Levensellerová: Čepeľ tajomstiev Foto: CooBoo
kniha cepel-tajomstiev Tricia Levensellerová: Čepeľ tajomstiev

Magická kováčka Ziva vo fantasy románe vyrába najmocnejšie zbrane sveta. Až keď vyrobí meč, ktorý vyzrádza tajomstvá, vydá sa na šialený útek pred vojvodkyňou, ktorá si chce podmaniť celý svet. Osud dievčat sa prepletie s krásnym žoldnierom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy