Nové knižné tipy vo výbere Pravdy: napätie, dobrodružstvo, poznatky o migréne aj detské príhody

Spoznáte čarovný ostrov, ktorý ukrýva nebezpečné tajomstvo, pravidlá pre život, ktoré učia, že priveľa poriadku ubíja kreativitu, napínavé nórske krimi zo studeného Islandu, nové poznatky o migréne aj detské dobrodružné príhody malého Filipa.

14.09.2022 09:00
debata

TJ Klune: Dom na azúrovom pobreží

TJ Klune: Dom na azúrovom pobreží Foto: Grada
kniha Dom na azurovom pobrezi TJ Klune: Dom na azúrovom pobreží

Linus Baker si pokojne nažíva s mačkou a so zbierkou platní. Ako sociálny pracovník v oddelení starostlivosti o zázračnú mládež, ktorý monitoruje a hodnotí sirotince pre nezvyčajné deti. Jedného dňa mu pridelia prísne tajnú úlohu. Má zistiť, či šesť nebezpečných detí dokáže zosnovať koniec sveta.

paetka stvorec Čítajte aj Poznáte päť najlepších slovenských kníh roka? My áno!

Jordan B. Peterson: Za hranicou poriadku

Jordan B. Peterson: Za hranicou poriadku Foto: Tatran
kniha za hranicou poriadku Jordan B. Peterson: Za hranicou poriadku

V pokračovaní knihy 12 pravidiel sa dozvieme, že časť zmyslu života objavíme, až keď sa odvážime vkročiť na neznáme miesta a prispôsobíme sa stále sa meniacemu svetu. Priveľa chaosu vnáša do života neistotu, nadbytok poriadku ubíja zvedavosť a kreatívnu životaschopnosť.

Heine Bakkeid: Neprebudíme sa

Heine Bakkeid: Neprebudíme sa Foto: Premedia
kniha neprebudime sa Heine Bakkeid: Neprebudíme sa

Nórske krimi má v sebe humor aj napätie. Bývalý vyšetrovateľ sa vracia na Island, keď jeho otec ochorie na rakovinu. Otec je však vo väzení: obvinili ho z vraždy jeho mladej milenky, no tvrdí, že je nevinný. Pátranie po skutočnom vrahovi vedie naprieč Islandom v temných hlbinách minulosti. Cenou za pravdu sú ľudské životy.

kniha nahle  sami Čítajte aj Kniha týždňa: Ako si poradíte, keď ste náhle celkom sami?

Oliver Sacks: Migréna

Oliver Sacks: Migréna Foto: Inaque
vik37 kniha MIGRENA Oliver Sacks: Migréna

Kniha prináša poznatky, že migréna nie je len choroba, ale komplexný stav. Prejavy sa môžu u ľudí líšiť, aj u toho istého človeka v rôznych obdobiach. Zobrazenia zvláštnych stavov ako zrakové halucinácie, skreslenie priestoru, času a obrazu tela sú vo víziách Hildegardy von Bingen aj v Alici v krajine zázrakov.

Dorota Kassjanowicz: Ahoj, vlky!

Dorota Kassjanowicz: Ahoj, vlky! Foto: Absynt
kniha ahoj-vlky Dorota Kassjanowicz: Ahoj, vlky!

Cez prázdniny sa Filip nudí. Rád sa bicykluje, kŕmi sa koláčmi a túla sa so psíkom. Najradšej si však vymýšľa príbehy. Čo ak sa v jeho izbe sa zabývajú dve otravné potvory a nedajú pokoj ani v noci? Navyše ešte ho prenasledujú vlky! S pomocou neobyčajnej tety sa vydá na dobrodružnú cestu na neznámu planétu. Pre čitateľov od 9 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy