Knižné novinky vo výbere Pravdy

Príbeh o láske, sláve a jej odvrátenej stránke, detektívka J. K. Rowlingovej, ktorú napísala pod pseudonymom, ale aj kvantová fyzika, bilancia ženy za pomyselnou polovicou života a Houellebecqov roomán o krehkosti a osamelosti dnešného človeka.

01.10.2022 05:00
debata

Lucia Sasková: Utajená

Lucia Sasková: Utajená Foto: Slovenský spisovateľ
kniha Utajena Lucia Sasková: Utajená

Príbeh o láske, hudbe, o sláve a jej odvrátenej stránke, šoubiznise, médiách. Hlavná hrdinka spozná hudobníka, ktorý jej život obráti hore nohami. Ich svety sa prelínajú, ona sa skrýva pre jazvy na tvári a za rohom je vždy niekto, kto ich sleduje. Aj slávni ľudia sú len ľudia s dobrými aj zlými stránkami.

Robert Galbraith: Búrlivá krv

Robert Galbraith: Búrlivá krv Foto: Lindeni
kniha burliva-krv Robert Galbraith: Búrlivá krv

Knihu napísala J. K. Rowlingová pod pseudonymom a opäť je to detektívka. Detektív Cormoran Strike sa vracia k prípadu zmiznutia Margot Bamboroughovej z roku 1974 a jeho šance sú mizivé. Jeho kolegyňu Robin Ellacottovú ťaží nepekný rozvod a snaží sa dešifrovať city, ktoré ju viažu k Strikeovi.

kniha 1945 a ine pribehy Čítajte aj Kniha týždňa: 1945 a iné príbehy, ktoré vás dostanú

Carlo Rovelli: Helgoland

Carlo Rovelli: Helgoland Foto: Tatran
kniha helgoland Carlo Rovelli: Helgoland

Čo je kvantová fyzika? Autor kníh O čase a Sedem krátkych prednášok o fyzike dáva jasné, ale aj filozofické odpovede. Kvantová fyzika sa zrodila na ostrove Helgoland v Severnom mori, kde sa mladý Werner Heisenberg liečil zo sennej nádchy. Za klasickou mechanikou zazrel neobyčajné vnútro reality.

Denisa Fulmeková: Úzkosť

Denisa Fulmeková: Úzkosť Foto: Slovart
kniha uzkost Denisa Fulmeková: Úzkosť

Arleta si uvedomuje, že je za pomyselnou polovicou života. Je matkou, manželkou, dcérou, kamarátkou, spisovateľkou a občas cíti, že tá-ktorá úloha presahuje jej limity. Vie, že ju zraňujú, ale zraňuje aj ona. Rastie jej odhodlanie a odvaha odložiť všetky masky. Chce spoznať pravdu a prestať sa skrývať.

Michel Houellebecq: Zničiť

Michel Houellebecq: Zničiť Foto: Inaque
kniha znicit Michel Houellebecq: Zničiť

Geopolitický triler so špiónmi aj rodinná melodráma. Román o krehkosti a osamelosti človeka vo svete bez Boha, o láske a manželskej oddanosti. Príbeh ministra, ktorý kandiduje v prezidentských voľbách, jeho cynického dôverníka, ktorého otec po mŕtvici upadne do kómy aj príbeh rodiny, ktorú stmelí choroba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy