Knižné tipy Pravdy: napätie, vražda, príbeh z prašivých čias a reportáž o tom, čo sa varí v Kremli

Psychotriler s dávkou romantiky a posadnutosti, slovensko-rakúska love story, jedna vražda a pätnásť podozrivých, príbeh z prašivých čias a kulinársko-reportážna kniha o tom, čo sa varí v Kremli.

16.10.2022 10:00
debata

Colleen Hoover: Verity

Colleen Hoover: Verity Foto: Lindeni
knihy verity Colleen Hoover: Verity

Slávna spisovateľka Verity po nehode nedokáže dopísať svoju najúspešnejšiu knižnú sériu. Prácu má dokončiť Lowen. Keď nájde Veritinu autobiografiu, ktorú nemal nikto čítať, objaví desivú bytosť, temnejšiu než postavy z Veritiných trilerov. Psychotriler s dávkou romantiky, posadnutosti a manipulácie.

Lea Marko: Hlavne sa nezamiluj

Lea Marko: Hlavne sa nezamiluj Foto: Fortuna Libri
kniha Hlavne sa nezamiluj Lea Marko: Hlavne sa nezamiluj

Annu po rokoch opustil manžel a prišla o prácu v jeho firme. Utápa sa v sebaľútosti, kým jej kamarátka požičia chatu v rakúskych Alpách. V prírode znova nachádza rovnováhu a začne hrať v miestnej kapele, s ktorou sa spriatelí. Len bubeník sa jej snaží spraviť zo života peklo. Prekoná aj nevraživosť?

kniha tichy-pobyt-na-ulici-gwerkovej-gollnerovej Čítajte aj Kniha týždňa Erža a Edko: Láska s trpkým koncom

Janice Hallettová: Vražda medzi riadkami

Janice Hallettová: Vražda medzi riadkami Foto: Tatran
kniha vrazda medzi riadkami Janice Hallettová: Vražda medzi riadkami

Jedna vražda a 15 podozrivých. Hlavní aktéri miestneho divadla sa dozvedia, že ich vnučka má rakovinu. Členovia divadelného spolku zorganizujú finančnú zbierku, no vzniknú pochybnosti o dobrom úmysle. Spor vyvrcholí vraždou. Dvojica právnikov za pomoci správ odhaľuje skutočného vraha.

Jozef Banáš: Karneval krýs

Jozef Banáš: Karneval krýs Foto: Ikar
kniha Karneval krys Jozef Banáš: Karneval krýs

Hlavný hrdina vstúpi do politiky a odhalí stroj, ktorý slušného človeka zmení na prasa. Neexistujú krízy politické či hospodárske, iba morálne. Spôsobujú ich krysy. Sú nenažrané, aktívne v tme, keď ich nevidia, a pomstychtivé. Žijú v klanoch, vedú medzi sebou vojny. On chce politiku deratizovať.

Witold Szabłowski: Čo sa varí v Kremli

Witold Szabłowski: Čo sa varí v Kremli Foto: Absynt
kniha co-sa-vari-v-kremli Witold Szabłowski: Čo sa varí v Kremli

Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Kto dal Gagarinovi pred odletom do kozmu vypiť pohár mlieka? Kulinársko-reportážna kniha otvára kuchynské dvere do krajiny, kde sú ľudia kŕmení propagandou. Prezidentom a diktátorom je vnuk kuchára.

kniha Med a blen Čítajte aj Kniha týždňa: Med a blen jedného manželstva

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy