Nové knižné tipy: detektívka, príbeh odvážnej matky, osudy žien pod mafiánskou krutovládou, veľký román naprieč krajinami

Kráľovná nemeckej detektívky, odvážna matka štyroch detí s invalidným manželom, osudy troch žien pod mafiánskou hrôzou na juhu Slovenska, veľký román naprieč krajinami, fascinujúci pohľad, ako beh dejín určovali prírodné podmienky.

22.10.2022 07:00
debata

Nele Neuhausová: Priateľstvo naveky

Nele Neuhausová: Priateľstvo naveky Foto: Tatran
kniha priatelstvo naveky Nele Neuhausová: Priateľstvo naveky

Kráľovná nemeckej detektívky odhalí tajomstvá úspešnej vydavateľskej rodiny. Keď zmizne manažérka známeho vydavateľstva, vyšetrovatelia narazia na staré tajomstvá dobrých priateľov. Vraždy ich zavedú na francúzsky ostrov Île de Noirmoutier, kde sa všetko pred rokmi začalo.

Giulia Caminito: Voda v jazere nikdy nie je sladká

Giulia Caminito: Voda v jazere nikdy nie je sladká Foto: Inaque
kniha Voda-v-jazere-nikdy-nie-je-sladka Giulia Caminito: Voda v jazere nikdy nie je sladká

Na brehu jazera Bracciano sa na úteku pred ľahostajnosťou ocitne rodina Antonie, matky štyroch detí s invalidným manželom. Dcéra sa učí nesťažovať sa, čítať knihy, schovávať mobil a nešťastie tam, kde ho nikto nevidí.

kniha Med a blen Čítajte aj Kniha týždňa: Med a blen jedného manželstva

Katarina Durica: Slušné dievčatá plačú potichu

Katarina Durica: Slušné dievčatá plačú potichu Foto: Inaque
kniha slusne dievcata palcu potichu Katarina Durica: Slušné dievčatá plačú potichu

Osudy troch žien poznačí mafiánska krutovláda v Dunajskej Strede. Na konci 90. rokov ospalé mestečko ovládne hrôza. Výpalné, surové vyhrážky nevinným, znásilňovanie, mŕtvoly v kyseline. Celé mesto o nich vedelo. Nik sa neozval.

Jozef Karika: Na smrť I + II

Jozef Karika: Na smrť I + II Foto: Ikar
kniha NA SMRT Jozef Karika Jozef Karika: Na smrť I + II

Dvaja maturanti z Ružomberka, Žid Viktor a Nemec Karol, nechtiac zabijú človeka. Je rok 1928, Viktor uteká do New Yorku a stáva sa členom mafie. Karol študuje v Mníchove a mení sa na stúpenca nacizmu. Rozsiahly román sa odohráva v rokoch 1928 – 1945 vo viacerých krajinách.

Lewis Dartnell: Pôvod

Lewis Dartnell: Pôvod Foto: Premedia
kniha POVOD.indd Lewis Dartnell: Pôvod

Fascinujúci pohľad, ako beh dejín určovali prírodné podmienky. Ako osud civilizácií určila Zem? Planéta sa kolíše, čo spôsobuje zmeny klímy, ktoré viedli od kočovania k poľnohospodár­stvu. Hornatý terén rozvinul v Grécku demokraciu. Prúdenie vzduchu formovalo kolonizáciu a obchod.

kniha tichy-pobyt-na-ulici-gwerkovej-gollnerovej Čítajte aj Kniha týždňa Erža a Edko: Láska s trpkým koncom

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy