Zomrela spisovateľka Powellová, podľa jej knihy vznikol film o varení Julie a Julia

Spisovatelka a autorka blogu o varení Julie Powellová zomrela vo veku 49 rokov. Jej autobiografická kniha sa stala predlohou pre film Julie a Julia z roku 2008, v ktorom hrala Meryl Streepová. O úmrtí Powellovej v dôsledku srdcovej arytmie informoval jej manžel.

02.11.2022 08:34
debata

Powellová sa na prahu tridsiatky rozhodla, že za jediný rok uvarí všetkých 524 receptov z klasickej kuchárskej knihy Mastering The Art Of Frech Cooking (Umenie francúzskej kuchyne), ktorú v roku 1961 napísala Julia Childová. O svojich kuchárskych pokusooh v malom byte vtedy začala písať blog, úspešný príbeh neskôr vyšiel knižne a stal sa i predlohou pre film. Streepová za rolu kuchárky Childovej vo filme získala Zlatý glóbus.

Julie a Julia, trailer

„Jej písanie bolo také svieže, energické – niekedy až drsné! – a tak nádherne neviazané na žiadnou tradíciu… Internet zdemokratizoval písanie o jedle a Julie bola prvým výrazným hlasom novej školy,“ napísala o Powellovej v reakci na jej úmrtie novinárka Amanda Hesserová, ktorá o blogu písala už v roku 2003 na stránkach denníka The New York Times.

debata chyba
Viac na túto tému: #spisovateľka