Vincent Kliesch: Zvuk zla

Kto je vrahom Hegelovej niekdajšej milenky? Manžel alebo syn? Forenzný fonetik Hegel a úspešná podcasterka Jula Ansorgeová netušia, aký turbulentný deň ich čaká, keď sa púšťajú do pátrania v prípade, v ktorom je všetko inak. Štvrtý diel obľúbenej série Auris podľa námetu Sebastiana Fitzeka o tom, čo dokáže absolútny sluch, vyráža dych prudkými zvratmi. Tentoraz sa navyše ocitá v ohrození aj život obľúbenej postavy Hegela.
Francesca Melandri: Eva spí

Citlivá sonda do histórie malebných taliansko-rakúskych Álp, kde sa za idylickou kulisou skrývajú dramatické príbehy minulosti. Mladá Eva sa vydá na cestu za nevlastným otcom Vitom, ktorý je veľmi chorý a rád by ju naposledy videl. Vo vlaku cestuje nielen od Dolomitov až do Kalábrie, ale aj v čase, do temných 60. rokov, ktoré poznačilo národnostné napätie a krvavé atentáty. Vito však ľúbil krásnu Gerdu – Evinu matku, sestru juhotirolského teroristu. Malá Eva pri ňom prvýkrát zažije, aké to je mať otca.

Václav Smil: Ako naozaj funguje svet

Nikdy sme nemali na dosah ruky toľko informácií, a napriek tomu väčšina z nás nevie, ako svet skutočne funguje. Táto kniha vysvetľuje sedem najzákladnejších skutočností, ktorými sa riadi naše prežitie a prosperita. Ponúka vecný a kritický pohľad na témy, ako je výroba energie a potravín, cez náš materiálny svet a jeho globalizáciu až po riziká, naše životné prostredie a jeho budúcnosť. Viete, že za každú jednu paradajku zo supermarketu platíme piatimi lyžicami nafty?
Anton Gúth: Keď je nedeľa, musíme mať vianočku

Známy rehabilitačný lekár Anton Gúth napísal román o Záhorí, z veľkej časti v záhoráčtine. Príbeh sa odohráva na istej „dzedzine“, vracia sa do obdobia prvej svetovej vojny, približuje príbehy viacerých rodín a vrcholí v súčasnosti. Knihu ilustrovala Galina Lišháková a autentickými kresbami prispel aj sám autor.
Fedor Malík: Lačné ústa chutné sústa

Voňajúce jedlá aj iskrivé víno v čaši ponúka kniha gastronomických fejtónov, ktoré už roky sprevádzajú populárnu prílohu Pravdy Varecha. Tajomnú štruktúru dobrôt a kulinársky kumšt vynaliezavých majstrov gastronómie čitateľ odhaľuje krok za krokom v troch častiach: Príbehy s Varechou, Modranský receptár a Ako chutia Malé Karpaty. Gastropríbehy vychádzajú s ilustráciami Martina Kellenbergera v grafickej úprave Petra Cpina.