Päť nových kníh vo výbere Pravdy: napätie, minulosť jednej talianskej rodiny, či vecné informácie ako funguje svet

Nový krimitriler o tom, čo dokáže absolútny sluch, citlivá sonda do minulosti jednej talianskej rodiny, vecný pohľad na fungovanie súčasného sveta, román o Záhorí aj kniha gastrofejtónov.

21.11.2022 06:00
debata

Vincent Kliesch: Zvuk zla

Vincent Kliesch: Zvuk zla Foto: Tatran
kniha zvuk zla Vincent Kliesch: Zvuk zla

Kto je vrahom Hegelovej niekdajšej milenky? Manžel alebo syn? Forenzný fonetik Hegel a úspešná podcasterka Jula Ansorgeová netušia, aký turbulentný deň ich čaká, keď sa púšťajú do pátrania v prípade, v ktorom je všetko inak. Štvrtý diel obľúbenej série Auris podľa námetu Sebastiana Fitzeka o tom, čo dokáže absolútny sluch, vyráža dych prudkými zvratmi. Tentoraz sa navyše ocitá v ohrození aj život obľúbenej postavy Hegela.

Francesca Melandri: Eva spí

Francesca Melandri: Eva spí Foto: Slovart
kniha eva spi Francesca Melandri: Eva spí

Citlivá sonda do histórie malebných taliansko-rakúskych Álp, kde sa za idylickou kulisou skrývajú dramatické príbehy minulosti. Mladá Eva sa vydá na cestu za nevlastným otcom Vitom, ktorý je veľmi chorý a rád by ju naposledy videl. Vo vlaku cestuje nielen od Dolomitov až do Kalábrie, ale aj v čase, do temných 60. rokov, ktoré poznačilo národnostné napätie a krvavé atentáty. Vito však ľúbil krásnu Gerdu – Evinu matku, sestru juhotirolského teroristu. Malá Eva pri ňom prvýkrát zažije, aké to je mať otca.

kniha-jewish-cock Čítajte viac Kniha týždňa: Šokujúco provokatívny Jewish cock

Václav Smil: Ako naozaj funguje svet

Václav Smil: Ako naozaj funguje svet Foto: Premedia
kniha ako naozaj funguje svet Václav Smil: Ako naozaj funguje svet

Nikdy sme nemali na dosah ruky toľko informácií, a napriek tomu väčšina z nás nevie, ako svet skutočne funguje. Táto kniha vysvetľuje sedem najzákladnejších skutočností, ktorými sa riadi naše prežitie a prosperita. Ponúka vecný a kritický pohľad na témy, ako je výroba energie a potravín, cez náš materiálny svet a jeho globalizáciu až po riziká, naše životné prostredie a jeho budúcnosť. Viete, že za každú jednu paradajku zo supermarketu platíme piatimi lyžicami nafty?

Anton Gúth: Keď je nedeľa, musíme mať vianočku

Anton Gúth: Keď je nedeľa, musíme mať vianočku Foto: Vydavateľstvo Liečreh
kniha ked-je-nedela-musime-mat-vianocku Anton Gúth: Keď je nedeľa, musíme mať vianočku

Známy rehabilitačný lekár Anton Gúth napísal román o Záhorí, z veľkej časti v záhoráčtine. Príbeh sa odohráva na istej „dzedzine“, vracia sa do obdobia prvej svetovej vojny, približuje príbehy viacerých rodín a vrcholí v súčasnosti. Knihu ilustrovala Galina Lišháková a autentickými kresbami prispel aj sám autor.

Fedor Malík: Lačné ústa chutné sústa

Fedor Malík: Lačné ústa chutné sústa Foto: Fedor Malík a syn
kniha Lacne Usta-chuthne susta Fedor Malík: Lačné ústa chutné sústa

Voňajúce jedlá aj iskrivé víno v čaši ponúka kniha gastronomických fejtónov, ktoré už roky sprevádzajú populárnu prílohu Pravdy Varecha. Tajomnú štruktúru dobrôt a kulinársky kumšt vynaliezavých majstrov gastronómie čitateľ odhaľuje krok za krokom v troch častiach: Príbehy s Varechou, Modranský receptár a Ako chutia Malé Karpaty. Gastropríbehy vychádzajú s ilustráciami Martina Kellenbergera v grafickej úprave Petra Cpina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy