Knižné novinky z poličky Pravdy: mafiánske balady, príbeh z dažďového pralesa, deväť žien na úteku

Vyberte si z nových tipov na dobré čítanie - mafiánske krimi, ekopríbeh z dažďového pralesa, vrah, skutočný príbeh deviatich žien na úteku, čo hľadá svoje vnútorné dieťa aj história Ukrajiny od jej počiatkov.

03.12.2022 10:00
debata

Dušan Taragel: Mafiánske balady

Dušan Taragel: Mafiánske balady Foto: Slovart
kniha Mafianske balady Dušan Taragel: Mafiánske balady

V tomto príbehu všetci hrdinovia zomrú. Ale ľutovať ich nebudete. Fero má pred sebou posledný týždeň života, Ruža posledný deň, Baláž dva dni, Sandra a Igor tiež, aj ostatné hlavné postavy. Viete vopred, že všetci zomrú. Neviete však, aké budú ich posledné chvíle a prečo sa im stane to, čo sa im stane. Knihu ilustroval Danglár.

Diana Marcum: V údolí motýľov

Diana Marcum: V údolí motýľov Foto: Grada
kniha V-udoli motylov Diana Marcum: V údolí motýľov

V dažďovom pralese v Belize sa nachádza miesto plné očarujúcich motýľov. Keď novinárka Diana objaví jednu z najstarších motýlích fariem na svete, motýle ju očaria a chce sa o nich dozvedieť čo najviac. V Belize sa však schyľuje k hurikánu, svet trápi pandémia a globálne otepľovanie.

kniha Presporske legendy ozivaju knihy Marie Durickovej Čítajte viac Bosorky ako sokyne aj čerti za volantom: Prešporské legendy Márie Ďuríčkovej ožívajú v dnešných poviedkach

Gwenn Straussová: Deväť žien

Gwenn Straussová: Deväť žien Foto: Tatran
kniha devat zien Gwenn Straussová: Deväť žien

V núdzi spoznáš priateľa, ako zistí aj Hélène, hlavná hrdinka románu. V najtemnejšom období 20. storočia bola v Hnutí odporu v okupovanom Francúzsku a teraz je v Nemecku v pracovnom tábore. S ďalšími ôsmimi väzenkyňami berú osud do vlastných rúk. Podarí sa im utiecť a prejsť vojnovou Európou?

Karsten Dusse: Moje vražedné vnútorné dieťa

Karsten Dusse: Moje vražedné vnútorné dieťa Foto: Ikar
kniha moje vrazedne vnutorne dieta Karsten Dusse: Moje vražedné vnútorné dieťa

Ako sa dajú skombinovať vedomosti zo psychológie s vraždením? Hlavný hrdina je úspešným právnikom a vďaka mentálnemu koučovi si zlepšil život a vzťah s dcérou. No popritom sa stal aj vrahom. V ďalšom osobnom rozvoji sa musí vrátiť do detstva a nasýtiť potreby svojho vnútorného dieťaťa.

Anna Reid: Krajina na okraji

Historický príbeh Ukrajiny, ktorá je väčšia ako Francúzsko a obyvateľov má takmer ako Británia. Bola centrom veľkej civilizácie, prepadli ju Mongoli, 700 rokov si ju delili susedia: Litovčania, Poliaci, Rusi, Rakúšania, Tatári, bojisko z nej spravili kozácke povstania, rusko-švédske aj občianske a svetové vojny.

Caminito photo5 credit Luca Di Benedetto mala Čítajte rozhovor ROZHOVOR Moja hrdinka je egoistka, výbušná ako odistený granát

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy