Päť nových kníh vo výbere Pravdy: napätie, ženský príbeh aj autobiografia frontmana Iron Maiden

Dievča, ktoré plánuje vraždu. Neutíchajúca túžba po pomste, predátor, korisť a zbesilý svet. Nový Nesbo aj novinka od autorky úspešného románu Olive Kitteridgeová. A napokon autobiografia frontmana skupiny Iron Maiden.

10.12.2022 13:00
debata

Vera Kurian: Nikto ma tam nevidel

Vera Kurian: Nikto ma tam nevidel Foto: Lindeni
kniha nikto-ma-tam-nevidel Vera Kurian: Nikto ma tam nevidel

Chloe je sexi dievča v legínach, študuje s vyznamenaním a chce zabiť priateľa z detstva, ktorý jej ublížil. Testujú ju lekári v skupine študentov, ktorým chýba empatia, ich nálady a pohyb sledujú prostredníctvom inteligentných hodiniek. Keď sa nájde zavraždený študent, Chloe sa z lovca stáva korisťou.

Peter Kijaba: Ilegál

Peter Kijaba: Ilegál Foto: Tatran
kniha ilegal Peter Kijaba: Ilegál

Predátor, korisť a zbesilý svet, v ktorom je ťažké rozpoznať, kto je kto. Autor prešiel päťročnou službou vo francúzskej cudzineckej légii, posledných 14 rokov pracoval ako kontraktor vo vysoko rizikových oblastiach na Haiti, v Afganistane a v Iraku a teraz pôsobí v Stredoafrickej republike. V románe prináša tiež postrehy o vojne, vojnovom besnení a utrpení, často ospravedlňovanom tými najhumánnejšími frázami.

kniha uzkost Čítajte viac Kniha týždňa: Sama doma so svojou úzkosťou

Jo Nesbo: Krvavý mesiac

Jo Nesbo: Krvavý mesiac Foto: Ikar
kniha krvavy mesiac Jo Nesbo: Krvavý mesiac

Harrymu sa rozpadol život, je odhodlaný upiť sa na smrť. Namiesto toho pomôže staršej herečke Lucille uniknúť pomste drogového kartelu. Tá mu na oplátku poskytne prístrešie. Známy realitný magnát sa stane podozrivým z vraždy dvoch dievčat a o pomoc požiada práve Harryho. Ten zostaví tím: priateľa z detstva, ktorý predáva kokaín, skorumpovaného policajta a psychológa chorého na rakovinu.

Elizabeth Strout: Všetko je možné

Elizabeth Strout: Všetko je možné Foto: Inaque
kniha vsetko je mozne Elizabeth Strout: Všetko je možné
Autorka úspešného poviedkového románu Olive Kitteridgeová, ktorý bol aj sfilmovaný, v novom románe skúma celú škálu ľudských emócií. Prostredníctvom intímnych drám ľudí, ktorí sa snažia porozumieť sebe a druhým, rozpráva príbeh obyvateľov vidieckeho Amgash v štáte Illinois, rodného mesta Lucy Bartonovej, úspešnej newyorskej spisovateľky, ktorá sa po sedemnástich rokoch vracia navštíviť príbuzných.

Bruce Dickinson: Čo robí tento gombík?

Bruce Dickinson: Čo robí tento gombík Foto: Grada
kniha co robi tento gombik Bruce Dickinson: Čo robí tento gombík

Autobiografia frontmana skupiny Iron Maiden, ktorá predala viac ako 90 miliónov albumov a odohrala viac ako 2 000 koncertov po celom svete. Bruce je ikonou rocku a okrem toho je aj kapitánom leteckej spoločnosti, motivačným rečníkom, pivovarníkom, spisovateľom, rozhlasovým moderátorom a filmovým scenáristom. V knihe odhaľuje niekoľko príbehov zo svojho života: tridsať rokov s Iron Maiden, sólovú kariéru, detstvo v excentrickom britskom školskom systéme, skúsenosti s prvými kapelami, aj boj s rakovinou.

kniha Presporske legendy ozivaju knihy Marie Durickovej Čítajte viac Bosorky ako sokyne aj čerti za volantom: Prešporské legendy Márie Ďuríčkovej ožívajú v dnešných poviedkach

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy