Päť predvianočných knižných tipov

Čarovný príbeh o živote s koňmi a o rodinnej dráme, jeden deň v živote troch zaujímavých žien, z ktorých jedna je Virginia Woolfová, romantika s čarom Vianoc, dve odlišné ženy, ktoré spojí náhoda aj vyšetrovateľ, čo pátra až na samom dne zla.

19.12.2022 16:00
debata

James Patterson, Mike Lupica: Jazdkyňa

James Patterson, Mike Lupica: Jazdkyňa Foto: Tatran
kniha jazdkyna James Patterson, Mike Lupica: Jazdkyňa

Čarovný príbeh o živote s koňmi a o rodinnej dráme, v ktorom pre túžbu zvíťaziť eskaluje vzťah medzi matkou a dcérou. Obe sú šampiónky v jazde na koni a obe túžia stať sa najlepšou jazdkyňou na svete. Tento sen ich dovedie k trýznivým pretekom vrcholiacim olympiádou v Paríži. Dojímavý príbeh, v ktorom sa dejú zázraky.

Michael Cunningham: Hodiny

Michael Cunningham: Hodiny Foto: Odeon
kniha Hodiny Cunningham Michael Cunningham: Hodiny

Virginia Woolfová v diele Pani Dallowayová opísala jediný deň v živote hrdinky. Tu sa v jeden deň odhalí vnútorný svet troch zaujímavých žien. Virginia Woolfová v 20. rokoch 20. storočia zápasí s duševnou chorobu. Laura Brownová, žena v domácnosti po vojne vychováva dieťa a obmedzuje ju manželstvo z rozumu. Clarissa žije v New Yorku v 90. rokoch 20. storočia, je vydavateľka a matka dospelej dcéry.

kniha Mafianske balady Čítajte viac Kniha týždňa: Mafiánske balady o nečakanom šťastí

Michala Ries: 24 dní do Vianoc

Michala Ries: 24 dní do Vianoc Foto: Slovenský spisovateľ
kniha 24 dni do Vianoc Michala Ries: 24 dní do Vianoc

Veselá romantika s čarom Vianoc. Príbeh o dvoch úžasných ľuďoch, ktorí si nachádzajú cestu nielen jeden k druhému, ale aj sami k sebe. Autorka verí, že čítanie jej knihy prinesie veľa úsmevov, hlasný smiech, láskavý pocit na srdci a naladí vás na čaro Vianoc. A ak ste odvážni, vytvorte si vlastný adventný plán, radí.

Laura Conti: Cecília a čarodejnice

Laura Conti: Cecília a čarodejnice Foto: Inaque
kniha cecilia a carodejnice Laura Conti: Cecília a čarodejnice

Náhoda spojí dve odlišné mladé ženy. Cecília je z dediny, má rakovinu a zostáva jej pár mesiacov života. Prichádza do Milána na vyšetrenie za známym profesorom. Stretne ďalšiu ženu, lekárku a zrodí sa medzi nimi priateľstvo. Pre jednoduché dievča je veľkomesto magické miesto, kde sa môže stať nemožné. Cecília začína hru na schovávačku pred smrťou, upína sa na život. Lenže mesto obývajú aj zákerné bytosti.

Jørn Lier Horst: Až na samé dno

Jørn Lier Horst: Až na samé dno Foto: Premedia
kniha az na same dno Jørn Lier Horst: Až na samé dno

More vyplaví na breh odseknutú ľavú nohu v topánke a čoskoro aj druhú – opäť ľavú. Potom zrazu nájdu na pláži aj tretiu a štvrtú. Štyri odseknuté končatiny, ktoré sa objavia v priebehu jedného týždňa, sú jadrom záhady. Kto sú obete? A ako súvisí ich smrť s hlásenými prípadmi zmiznutia bez stopy? Vyšetrovateľ Wisting neverí na náhody a spúšťa sa až na samé dno zla, akého je len človek schopný.

kniha Pavol Rankov Klinika Čítajte viac Kniha týždňa: absurdná Klinika s panoptikom pochabých figúrok

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy