Päť nových knižných tipov Pravdy: Prečo sa žena priznáva k vražde, ktorú nespáchala? Ako si podporiť imunitu, zlepšiť zdravie a zabrániť vyhoreniu?

Napätie, filmová predloha, známa Geniálna priateľka, rómska kultúra, myslenie a hodnoty ústami vynikajúcej rozprávačky, dýchanie ako základ života a ďalšie čitateľské tipy vo výbere Pravdy.

29.01.2023 07:00
kniha necakane priznanie Foto:
Lisa Reganová: Nečakané priznanie
debata

Lisa Reganová: Nečakané priznanie

Lisa Reganová: Nečakané priznanie Foto: Cosmopolis
kniha necakane priznanie Lisa Reganová: Nečakané priznanie

Na príjazdovej ceste do domu v Dentone sa nájde telo študenta s fotografiou pripnutou na golieri a prvá na mieste činu je detektívka Josie Quinnová. Dom patrí členke jej tímu Gretchen Palmerovej. Hoci sa prizná k činu, nemôže byť vrahyňou. Prečo sa priznáva k vražde, ktorú nespáchala? Detektívka odhalí spojenie medzi chlapcom, fotografiou a zničujúcim prípadom z jej minulosti. No vzápätí sa objavia telá mladého páru.

Camille DeAngelis: Bones and All

Camille DeAngelis: Bones and All Foto: Literárna bašta
kniha bones and all Camille DeAngelis: Bones and All

Predloha filmu Lucu Guadagnina podľa scenára Davida Kajganicha. V hlavných úlohách Taylor Russell, Timothée Chalamet a Mark Rylance. Maren túži po rodičovskej láske a domove. Ťaží ju však desivé tajomstvo. Robí zlé veci a nedokáže si pomôcť. Až do šestnástich ju chránila pred svetom (alebo svet pred ňou?) mama. Ak sa má popasovať s osudom, musí zistiť, kto vlastne je. Na démonickej ceste hľadá otca.

kniha peggy-guggenheim-a-sen-o-stasti Čítajte viac Umenie bolo jej vášňou, láska osudom. Kto bola Peggy Guggenheim?

Elena Ferrante: Geniálna priateľka

Elena Ferrante: geniána priateľka Foto: Inaque
kniha Genialna priatelka Elena Ferrante: geniána priateľka

Portrét dvoch nezabudnuteľných dievčat v Neapole 50. rokov. Dve priateľky vyrastajú vo svete chudoby a násilia, kde je nutné prispôsobiť sa, dodržiavať pravidlá a byť ako ostatní. Dve dievčatá, od začiatku iné, sa stanú neoddeliteľnými. Menia sa navonok aj vo vnútri, ich cesty sa rozchádzajú a znovu krížia a vedú ich do dospelosti. Detstvo však nezostáva bez následkov a bez spomienok na túženie a utrpenie.

Lucia Lackovičová, Viktor Schiller: Výdych, nádych

Lucia Lackovičová, Viktor Schiller: Výdych, nádych Foto: Lindeni
kniha nadych vydych Lucia Lackovičová, Viktor Schiller: Výdych, nádych

Prvého certifikovaného trénera metódy Wima Hofa na Slovensku vyspovedala Lucia Lackovičová. Prináša množstvo rád, návodov a praktických cvičení na to, ako si podporiť imunitu, zlepšiť zdravie a zabrániť vyhoreniu. Tvrdí, že v zásade nepotrebujeme nič iné, len seba a vzduch. Dýchanie je základ života.

ufo-nad-bratislavou Čítajte viac Nad Bratislavou lieta ufo. A odtiaľ vidno veci inak

Elena Lacková: Narodila som sa pod šťastnou hviezdou

Elena Lacková: Narodila som sa pod šťastnou... Foto: BRAK
kniha Narodila som sa pod šťastnou hviezdou Elena Lacková: Narodila som sa pod šťastnou hviezdou

Autorka ako jedna z prvých začala hovoriť o rómskom holokauste. Už v roku 1949 napísala a so svojimi blízkymi z rómskej osady vo Veľkom Šariši naštudovala divadelnú hru Horiaci cigánsky tábor, s ktorou obišli takmer celé Československo. Rozprávačka s citom pre príbeh aj pre detail priniesla jedinečný pohľad na rómsku kultúru, tradície, myslenie, hodnoty, spôsob života, na dejiny Rómov na Slovensku v 20. storočí.

kniha tajomstvo islandskych zien Čítajte viac Kniha týždňa: Tajomstvo islandských žien

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy