Knižné tipy Pravdy: napätie aj ženská sila a detské dobrodružstvá

Napínavý psychotriler, mýtický príbeh z Ánd o ženskej sile, ekodráma o rodine, zasiahnutej kliamtickou krízou, pokračovanie kultovej knižnej série z piesočných dún aj bláznivé príbehy obyčajného chlapca.

19.02.2023 09:00
debata

Sebastian Fitzek: Zberateľ očí

Sebastian Fitzek: Zberateľ očí Foto: Tatran
kniha zberatel oci Sebastian Fitzek: Zberateľ očí

Odpočítavanie sa začalo. Alexander Zorbach, novinár a bývalý policajt, má 45 hodín a 7 minút na to, aby našiel malého chlapca, ktorému zabijak vzal oko. Scenár je vždy rovnaký: mŕtva žena zviera stopky v ruke a zúfalý otec musí nájsť syna skôr, ako sa zadusí.

Hernán Huarache Mamani: Kurandera

Hernán Huarache Mamani: Kurandera Foto: Lindeni
kniha kurandera Hernán Huarache Mamani: Kurandera

V Andách tradične veria, že ženy majú mimoriadnu energiu, ktorá dokáže vrátiť svetu mier a rovnováhu. Mladá Kantu žije v Cuzcu a nezaujíma sa o staré učenie ani o prírodných liečiteľov a šamanov. Až kým nepredvídaná udalosť nenaruší jej istoty a neprevráti jej život hore nohami.

kniha nasi ini Čítajte viac Kniha týždňa: strhujúce príbehy ukrajinskej rozmanitosti

Jens Liljestrand: Aj keď sa všetko skončí

Jens Liljestrand: Aj keď sa všetko skončí Foto: Ikar
kniha Aj ked sa vsetko skonci Jens Liljestrand: Aj keď sa všetko skončí

Vidiek spaľujú ničivé požiare a z dovolenkárov sa stávajú klimatickí utečenci ako Didrik s rodinou. Každý sa so situáciou vyrovnáva po svojom. Kniha s prvkami čierneho humoru hovorí o klimatickej kríze. Aj keď sa všetko zmení, ľudia sa stále budú zamilúvať, hádať, podvádzať.

Frank Herbert: Kacíri Duny

Jens Liljestrand: Aj keď sa všetko skončí Foto: Premedia
vik07 kniha kaciri duny Jens Liljestrand: Aj keď sa všetko skončí

Piate pokračovanie kultovej knižnej série z piesočných dún. Leto Atreides je mŕtvy a ríša upadá. Počas Rozptylu sa rozpŕchli do neznámych kútov galaxie miliónové davy. Z Arrakisu sa stal Rakis, planéta, ktorú zaplavila púšť a ktorej hrozí vymretie obrovských piesočných červov.

Alžbeta Ferencová Zea krst kmihy Elena Lacková Čítajte viac VIDEO: Alžbeta Ferencová spieva, Jana Oľhová číta úryvok z knihy jej prababičky

Liz Pichon: Chaos na desiatu

Liz Pichon: Chaos na desiatu Foto: Slovart
kniha chaos na desiatu Liz Pichon: Chaos na desiatu

Už desať rokov vychádzajú bláznivé príbehy obyčajného chlapca Toma Gatesa. Jeho dobrodružstvá pokračujú v krátkych príbehoch o tom, v akých najrôznejších situáciách sa môže ocitnúť tento nestarnúci hrdina, ktorý si získal srdcia detských čitateľov aj ich rodičov.

kniha Narodila som sa pod šťastnou hviezdou Čítajte viac Kniha týždňa: Narodila som sa pod šťastnou hviezdou

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy