V Trnave sa Týždeň knižníc začne stretnutím s Viliamom Klimáčkom

Podujatia Týždňa slovenských knižníc otvorí krajská Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave v pondelok (6. 3.) stretnutím so spisovateľom Viliamom Klimáčkom. Na nasledujúcich päť dní má podľa riaditeľa knižnice Pavla Tomašoviča pripravené podujatia pre dospelých i detských milovníkov kníh a čítania.

05.03.2023 16:35
Viliam Klimáček, anketa
Spisovateľ a dramatik Vilam Klimáček bude hosťom v trnavskej knižnici Juraja Fándlyho.
debata

V utorok (7. 3.) je na programe beseda s novinárkou a spisovateľkou Marikou Eisler Studeničovou, v stredu (8. 3.) sa v novej letnej čitárni knižnice môžu stretnúť s policajnou preventistkou Silviou Bokorovou najmä seniori, hovoriť sa bude o podvodoch páchaných na starších. O deň neskôr (9. 3.) je naplánované stretnutie so Simonou Jurčovou zo Západoslovenského múzea, Trnavčania môžu zaspomínať na premeny štvrte Špíglsál.

študentka, knihy, knižnica, učenie, úsmev Čítajte viac Týždeň slovenských knižníc bude aj o hoaxoch a dezinformáciách

„Počas celého týždňa platí aj v tomto roku amnestia na pokuty pre tých, ktorí pozabudli vrátiť požičané knihy načas,“ uviedol Tomašovič. Pozval školákov a predškolákov na štvrtkovú (9. 3.) sériu vzdelávacích stretnutí na pobočke knižnice na Tulipáne. „Program je pripravený v hodinových odstupoch, najskôr o 9.00 h s názvom O neporiadnom Šmudlovi a šikovných zvieratkách o recyklovaní, o 10.00 h sa žiaci prvého stupňa základných škôl dozvedia, ako sa dá liečiť krajina a o 11.00 h starší žiaci zase odhalia cesty vody. V závere žiaci druhého stupňa získajú poznatky o Slovanoch, tajomnom ľude Európy. Všetko sa uskutoční v spolupráci s Inštitútom aplikovanej ekológie Daphne,“ doplnil riaditeľ KJF.

KOŠICE: Dominanty mesta Čítajte viac Košická knižnica pripravila pravidelné besedy s cudzozemcami

K programovej ponuke pripravila knižnica aj novú službu – požičiavanie e-kníh. Čitatelia si budú môcť cez online katalóg KJF vybrať z viac ako 11.000 titulov a požičať si ich do svojho čítacieho zariadenia. Túto službu bude knižnica zabezpečovať v spolupráci s portálom palmknihy.cz. Všetky informácie sú na webe KJF.

debata chyba
Viac na túto tému: #Týždeň slovenských knižníc