Knižné novinky vo výbere Pravdy: Neapolská sága, detektívka aj kráľovná

Príbeh stratenej dcéry - záver Neapolskej ságy, detektívka, v ktorej na minulosti obete nič nesedí, poviedky o ľudskom približovaní, životopis Alžbety II. aj návod, ako vydržať a prekonať svoje hranice.

19.03.2023 14:00
debata

Elena Ferrante: Príbeh stratenej dcéry

Elena Ferrante: Príbeh stratenej dcéry,... Foto: Inaque
kniha PRIBEH STRATENEj DCERY neapolska saga Elena Ferrante: Príbeh stratenej dcéry, Neapolská sága 4

Záverečný diel strhujúcej ságy o dvoch priateľkách – vzdelanej Elene a neskrotnej Lile. Sú dospelé, majú manželov, milencov, deti a starnúcich rodičov. Snažili sa uniknúť z rodnej štvrte – z väzenia konformity, násilia a prísnych tabu. Elena sa vydala, napísala niekoľko kníh, no neviditeľná sila ju ťahá späť.

M. W. Craven : Zóna smrti

M. W. Craven : Zóna smrti Foto: Ikar
Zona smrti prebal.indd M. W. Craven : Zóna smrti

Detektív Poe bojuje na súde proti nútenému vysťahovaniu, keď ho náhle odvolajú k prípadu muža, ktorého ubili na smrť bejzbalovou pálkou v zapadnutom bordeli. Keď sa Poe a spoločensky neobratná programátorka začnú vŕtať v prípade, vynoria sa otázky: Prečo na minulosti obete nič nesedí? Prečo niekto z vyšetrovateľov dačo z miesta činu ukradol? Súvisí to s bankovou lúpežou, pri ktorej nič nezmizlo?

kniha babylon Čítajte viac Kniha týždňa: Babylon alebo koľko rečí musíš vedieť

Jozef Kollár: Spodobovanie

Jozef Kollár: Spodobovanie Foto: FAMA art
kniha spodobovanie Jozef Kollár: Spodobovanie

Príbehy poviedok, o ktorých autor tvrdí, že sa nestali, môžu byť pozorovateľovi podozrivo povedomé. Podobne ako spoluhlásky vytvárame medzi sebou páry, spájame sa, dozrievame, prispôsobujeme jeden druhému a napokon v osamelosti dožívame. Sme to ešte my? Podarilo sa nám prekročiť vlastný tieň alebo je to už tieň niekoho iného? Kniha aj o tom, čo ľudskému spodobovaniu nevyhnutne predchádza.

kniha materstvo Čítajte viac Kniha týždňa: Materstvo celkom inak

Matthew Dennison: Kráľovná

Matthew Dennison: Kráľovná Foto: Slovart
kniha kralovna Matthew Dennison: Kráľovná

Kniha o živote Alžbety II. zaznamenáva jej životný príbeh od detstva cez dospievanie až po panovanie v ére neustálych zmien, radosti a triumfy, sklamania a útrapy. Alžbeta sa do Philipa zaľúbila už ako 13-ročná, so sestrou Margaret a s rodičmi mali vrúcny vzťah a jej detstvo ovplyvnila útulná domácnosť, ranné jašenie sa, hrávanie kartových hier, pikniky, bicyklovanie ale najmä neskrývaná vzájomná láska.

Cameron Hanes: Vydržať

Cameron Hanes: Vydržať Foto: Tatran
kniha vydrzat Cameron Hanes: Vydržať

Kniha s podtitulom Ako makať, prežiť a vytrvať je sčasti životopis, sčasti motivačný manifest obyčajného neobyčajného muža, loveckého experta a ultramaratónca. Jeho filozofia je jednoduchá – ak veríte, že sa viete zlepšiť, tak sa naozaj zlepšíte. Náš potenciál je neobmedzený, telo dokáže oveľa viac, ako od neho žiadame. Skúste posunúť svoje hranice, recept nájde každý vo svojej mysli.

Jasmína Houdek Pavel Houdek kniha modernqa sebaobrana Čítajte viac VIDEO Kniha ako zbraň: ako si poradiť s násilníkom na ulici či v práci

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy