Knihy pre milovníkov romantiky: vône Francúzska aj švajčiarskej čokolády

Dobré knihy sú ako šaty, musia vám sadnúť ako uliate, aby ste sa s nimi cítili príjemne. Ak sa na jar chystáte oživiť svoju garderóbu, nezabudnite si k nej pribaliť aj zopár knižiek. Čo tak jednu knihu za každú novú topánku (bude to triler?), za tričko či blúzku stačí jedna (romantika či drsná dráma?), kabát či bunda znesú aj celú ságu.

24.03.2023 13:16
debata

Lucinda Rileyová: Levanduľová záhrada

Lucinda Rileyová: Levanduľová záhrada Foto: Tatran
kniha levandulova zahrada Lucinda Rileyová: Levanduľová záhrada

Aristokratická francúzska rodina, legendárny zámok v Provensalsku a skryté tajomstvá, ktoré ničia dve generácie, zmietané medzi povinnosťou a túžbou Príbeh lásky a hrdinstva hovorí o odpúšťaní. Emilie prichádza po smrti rodičov na zámok v južnom Francúzsku. Pri tom, ako naložiť s chátrajúcou budovou a vinárstvom, jej pomáha Sebastian, obchodník s umeleckými dielami. Objavia v pivnici tajnú izbičku, kedysi slúžiacu ako úkryt. Druhá línia príbehu nás zavedie do čias druhej svetovej vojny, keď britská agentka za dramatických okolností ujde na zámok v južnom Francúzsku.

Vi Keelandová: Letný návrh

Vi Keelandová: Letný návrh Foto: Ikar
kniha letny navrh Vi Keelandová: Letný návrh

Príbeh náhodného stretnutia hlavnej hrdinky so šarmantným hokejistom sa začal ako rande naslepo. Max ju očaril šarmom a vtipom. Presne také rozptýlenie po rozchode potrebovala. Nadšenie však trvalo len krátko. Ukázalo sa, že Max nebol ten, s kým si rande dohodla, všimol si ju v podniku len náhodou, keď čakala na spoločnosť. A využil to. Ako odškodné za pokazené pôvodné rande jej dal lístok na hokejový zápas. Lenže náhody neexistujú a všetko sa nakoniec vyvinie úplne inak.

kniha slepa vrba a spiaca zena Čítajte viac Kniha týždňa: Slepá vŕba a spiaca žena

Bianca Pitzorno: Sen o šijacom stroji

Bianca Pitzorno: Sen o šijacom stroji Foto: Slovart
kniha Sen o sijacom stroji Bianca Pitzorno: Sen o šijacom stroji

Rodinné vzťahy, romantická zápletka a móda v rodinnej ságe. Román o živote dievčaťa-siroty z chudobných pomerov, ktoré vďaka svojej šikovnosti získa prácu krajčírky v bohatej rodine. Lákajú ju módne časopisy , rýchlo však pochopí, že tie najvzrušujúcejšie príbehy sa dozvedá pri práci. Keď zákazníčkam berie miery a šije šaty, ony šeptom prezrádzajú rodinné tajomstvá, ktoré mali ostať naveky skryté. Hoci románové postavy sú fiktívne, ich príbehy pochádzajú zo spomienok autorkinej starej mamy, z dobových novinových správ, listov a pohľadníc a dokonca aj z rodinných anekdot.

kniha manzelsky portret Čítajte viac Kniha týždňa: Manželský portrét

Pauline Maiová: Šťastie má farbu levandule

Pauline Maiová: Šťastie má farbu levandule Foto: Grada
kniha stastie ma farbu levandule Pauline Maiová: Šťastie má farbu levandule

Niekedy musíte odísť ďaleko, aby ste zistili, že šťastie na vás čaká za rohom. Keď sa Penelope dozvie o nehode svojej babičky, opustí rodný Berlín a odcestuje do Provensalska, aby jej bola nablízku. Vlastným životom sa nechce zaoberať – v práci dostala výpoveď a od priateľa „kopačky“ cez telefón. S plným nasadením sa vrhne do práce v Mathildinom penzióne. Uprostred nádherných levanduľových polí a francúzskych dezertov sa zamýšľa nad tým, ako rýchlo zabudla na to, čo všetko ju robí šťastnou. A hviezdy sú priaznivé.

kniha materstvo Čítajte viac Kniha týždňa: Materstvo celkom inak

Julie Caplinová: Chata vo Švajčiarsku

Julie Caplinová: Chata vo Švajčiarsku Foto: Cosmopolis
kniha chata vo svajciarsku Julie Caplinová: Chata vo Švajčiarsku

Mína je ako neriadená strela, no práve preto ju majú jej priatelia tak radi. Muž, ktorého miluje, ju však opustí práve pre jej nespútanú povahu. Mína verí, že šálka horúcej čokolády dokáže vyriešiť všetky problémy. A tak sa jedného dňa zbalí a vyrazí za dobrodružstvom do Švajčiarska, pod zasnežené vrcholky Álp. Je odhodlaná dať svojmu životu novú šancu a znova v sebe zapáliť stratenú iskru. V útulnej horskej chate sa rozhodne riadiť jasnými pravidlami: litre horúcej čokolády sú povolené, muži sú zakázaní. Lenže hlava srdcu nerozkáže…

Julie Caplin Čítajte viac Romantické úteky majú autorku s dvomi menami

Jamie McGuireová: Krásna katastrofa

Jamie McGuireová: Krásna katastrofa Foto: Fortuna Libri
vik12 kniha krasna aktastrofa Jamie McGuireová: Krásna katastrofa

Abby uteká pred rodinou, ktorá jej vinou alkoholu a hazardných hier urobila zo života peklo, a usiluje sa byť príkladnou študentkou na vysokej škole, preč z domu. Travisa prezývajú Besný pes, na štúdium si zarába ilegálnymi pästnými súbojmi a má povesť najväčšieho zvodcu žien. Navzájom sa priťahujú, ale tvrdia, že z ich priateľstva nikdy nevznikne milenecký vzťah. Dá sa vášeň maskovať priateľstvom?

T. L. Swanová: Na druhý pokus

T. L. Swanová: Na druhý pokus Foto: Grada
kniha na druhy pokus T. L. Swanová: Na druhý pokus

Tristan Miles je bohatý, silný, arogantný a neznesiteľný. Nenávidím ho! No prečo je taký neuveriteľne príťažlivý? Pozval ma na rande a priznávam, že mi to lichotí. Odmietnuť ho by bolo vrcholne bláznivé. O šesť mesiacov neskôr je rečníkom na konferencii vo Francúzsku, stále arogantný, príšerne samoľúby, no tentoraz aj prekvapujúco očarujúci a vtipný. Každý jeho pohľad vo mne rozpaľuje vášeň. Nemôžem mu podľahnúť. Veď je to len hráč v nažehlenom obleku a ja vdova s tromi neposlušnými synmi. Vždy dostane to, čo chce. A práve teraz chce mňa…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy