Knižné novinky: nové krimi, nová Elena Ferrante, láskavý komiks aj nový pohľad na evolúciu ľudstva

Detektívka pátra po stratenom chlapcovi, nový pohľad na evolúciu ľudstva, Elena Ferrante o pôžitku z čítania a písania, Marcela Laiferová radí ako nájsť vnútorný pokoj, aj láskavý komiks o dvoch mladých životoch vystavených skúške.

22.04.2023 07:00
debata

Robert Bryndza: Diablova cesta

Robert Bryndza: Diablova cesta Foto: Cosmopolis
kniha DABLOVA CESTA Robert Bryndza: Diablova cesta

Detektívna agentúra Kate Marshallovej a Tristana Harpera vyšetruje záhadné zmiznutie malého chlapca, ku ktorému došlo už pred jedenástimi rokmi na mieste nazývanom Diablova cesta. Čo sa vtedy uprostred vresovísk a močarísk stalo? Uniesli Charlieho? Alebo spadol do rieky, ktorá mizne v Diablovej rokline? Do akých hlbín ich zavedie pátranie a existuje vôbec nádej, že by chlapec mohol žiť?

David Graeber, David Wengrow: Počiatok všetkého

David Graeber, David Wengrow: Počiatok všetkého Foto: Tatran
kniha pociatok vsetkeho David Graeber, David Wengrow: Počiatok všetkého

Úplne nový pohľad na evolúciu ľudstva. Antropológ a archeológ na základe najnovších výskumov prehodnotili dejiny človeka od čias lovcov a zberačov cez vznik miest a štátov. Naši predkovia boli inteligentní ľudia, ktorí sa nehnali len za potravou ani sa bezhlavo navzájom nezabíjali. Ako trávili čas? Akí boli, čo robili, ako fungovali spoločnosti, považované za primitívne?

Elena Ferrante: Za okrajmi

Elena Ferrante: Za okrajmi Foto: Inaque
kniha za okrajmi Elena Ferrante: Za okrajmi

Subtílna a úprimná kniha „jednej z najväčších prozaičiek našej doby“ o pôžitku z čítania a písania, o dobrodružstvách v literatúre aj za jej okrajmi. V štyroch sviežich esejach píše o svojom formovaní sa ako čitateľka i spisovateľka, o svojich zápasoch, navrhuje zborové spojenie ženského talentu, keď rozoberá dielo Emily Dickinsonovej, Gertrude Steinovej, Ingeborg Bachmannovej a mnohých ďalších.

Marcela Laiferová: Ako nájsť vnútorný pokoj

Marcela Laiferová: Ako nájsť vnútorný pokoj Foto: Ikar
knha Ako najst vnutorny pokoj Marcela Laiferová: Ako nájsť vnútorný pokoj

Žena mnohých talentov, lekárka, doktorka filozofie, speváčka, spisovateľka, výtvarníčka, kuchárka aj astrologička radí, ako môžeme znovu získať rovnováhu aj po úderoch osudu. Ktorými potravinami si zlepšíme náladu a zvýšime energiu, ako udržíme pod kontrolou emócie, ako na nás vplývajú farby. Kniha ponúka podrobný program proti stresu, dvanásť zlatých zásad pri chudnutí aj jej vlastné triky na krásu.

Alice Osemanová: Motýliky – Medzi štyrmi očami

Alice Osemanová: Motýliky - Medzi štyrmi očami Foto: Cooboo
kniha motyliky medzi styrmi ocami Alice Osemanová: Motýliky - Medzi štyrmi očami

Nickova a Charlieho láska nebola nikdy silnejšia, no vzťahy sú aj o inom než o motýlikoch v bruchu. Nick si všimol, že Charlieho trápi obrovský problém. Veľa neje a stále ho ovláda úzkosť. Nick je však odhodlaný spraviť všetko pre to, aby sa Charlie cítil lepšie. Zvládnu najväčšiu skúšku svojich mladých životov? Pokračovanie láskavého komiksu.

kniha Bezvyznamnost Čítajte viac Kniha týždňa: Aj bezvýznamnosť má význam

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy