Knižné tipy Pravdy: novinka od Isabel Allende, hranice medzi kresťanským a moslimským svetom a iné príbehy

Aby prežili, musia uzavrieť manželstvo. Bosí ľudia vyskakujú z lodí na španielskej pláži. Muži, ktorí mylne predpokladajú, že vedia niečo, čo ženy nie. Prešibaná deväťdesiatnička a zberateľka príbehov. Pestrá ponuka nových kníh vo výbere Pravdy.

29.04.2023 18:00
debata

Isabel Allende: Dlhý lupeň z mora

Isabel Allende: Dlhý lupeň z mora Foto: Slovart
kniha Dlhy lupen z mora Isabel Allende: Dlhý lupeň z mora

Príbeh na pozadí skutočných udalostí. Keď generál Franco získal v Španielsku moc, odchádzajú státisíce emigrantov. Medzi nimi je Roser, tehotná mladá vdova a Víctor, vojenský lekár a brat jej zosnulého manžela. Aby prežili, musia uzavrieť manželstvo a na lodi do Čile zisťujú, že domov bol celý čas na dosah ruky.

Aleksandra Lipczak: Lajla znamená noc

Aleksandra Lipczak: Lajla znamená noc Foto: Absynt
kniha lajla znamena noc Aleksandra Lipczak: Lajla znamená noc

Bosí ľudia vyskakujú z lodí na španielskej pláži. Africkí migranti túžia dostať sa do Európy. Aká je vzdialenosť medzi dvoma kontinentmi, islamom a kresťanstvom? Reportérka prechádza stáročiami od stredovekých rytierov, arabských učencov po dnešných utečencov a pomáha pochopiť vzťah medzi Európou a arabským a moslimským svetom. (čes.)

kniha profesorova rovnica Čítajte viac Kniha týždňa: Profesorova rovnica

Rebecca Solnit: Muži mi to vysvetlia

Rebecca Solnit: Muži mi to vysvetlia Foto: Inaque
kniha Muzi mi to vysvetlia Rebecca Solnit: Muži mi to vysvetlia

V komickej a ostrej eseji jedna z najvplyvnejších mysliteliek feministického hnutia píše o mužoch, ktorí mylne predpokladajú, že niečo vedia a ženy to nevedia. Píše o tom, kde táto domnienka pramení a ako funguje. Kniha okrem tejto eseje originálne skúma rovnosť v manželstve a desivo zhrnie rozsah násilia páchaného na ženách.

kniha spina Čítajte viac Kniha týždňa: Špina. Autorka je nová Elena Ferrante

Sally Pageová: Zberateľka príbehov

Sally Pageová: Zberateľka príbehov Foto: Tatran
kniha zberatelka pribehov Sally Pageová: Zberateľka príbehov

Janice vie, že ľudí naozaj spoznáte až cez ich príbehy. Ako upratovačka môže nahliadnuť nielen do príbytkov, ale aj do vnútra svojich klientov. Je iba zberateľkou príbehov, ona sama príbeh nemá. Keď začne upratovať pre pani B – prešibanú deväťdesiatničku – stretne človeka, ktorý si chce vypočuť aj ju. Čo o sebe tají?

Tamzin Merchantová: Klobučníci

Tamzin Merchantová: Klobučníci Foto: Grada
kniha Klobucnici Tamzin Merchantová: Klobučníci

Cordelia Klobučníková pochádza z rodiny remeselníkov, ktorá po stáročia všíva do klobúkov podmanivé kúzla. V jej svete existuje ešte niekoľko cechov, ktoré tvoria čarovné plášte, hodinky, topánky či rukavice. Cordelia musí nájsť svojho strateného otca, no ktosi sa pokúša zneužiť staré čary a rozpútať vojnu.

kniha listicky maju rady teplo Čítajte viac Kniha týždňa: Líštičky majú rady teplo

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy