Nové knihy vo výbere Pravdy: pokračujú Madisonské mosty aj cesty do zabudnutých kútov Európy

Okrem pokračovania slávneho románu aj filmu nové knihy prinesú aj výlety ďaleko od nablýskaných centier slávnych európskych miest, kde sa dejú tie najzaujímavejšie veci. tréningový program pre bežcov, čo bežia pre radosť, utopických koscov zo série Žatva smrti či lásku na Santorini.

22.05.2023 08:00
debata

Robert James Waller: Tisíc poľných ciest

Robert James Waller: Tisíc poľných ciest Foto: Lindeni
kniha tisic polnych ciest Robert James Waller: Tisíc poľných ciest

Pokračovanie kultového románu a filmu Madisonské mosty dojímavo zakončí príbeh lásky potulného fotografa a manželky farmára z Iowy. Robert strávil osamelý život na cestách, hľadá, čo by dalo zmysel zvyšku jeho života. V starom aute sa vyberie naprieč Amerikou na miesto svojej veľkej lásky. Francesca vedie po smrti manžela osamelý život. S úctou k spomienke na zvláštneho tuláka, ktorý zmenil jej svet, ho chce hľadať. Podarí sa im po mnohých rokoch stretnúť?

Andrzej Stasiuk: Cestou do Babadagu

Andrzej Stasiuk: Cestou do Babadagu Foto: Absynt
kniha cestou do babadagu Andrzej Stasiuk: Cestou do Babadagu

Na bočných cestách, ďaleko od nablýskaných centier slávnych európskych miest, sa dejú tie najzaujímavejšie veci. Vydajte sa na cestu po zabudnutých kútoch Európy; do ospalých maďarských dediniek, kde sa dávno zastavil čas, alebo do delty Dunaja, odkiaľ sa dá už iba vrátiť späť. Navštívime Poľsko, východné Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Albánsko, Moldavsko i Ukrajinu – na výprave do vedomia obyvateľov tejto časti sveta.

kniha o case a vode Čítajte viac Kniha týždňa: Jeho dedo operoval Warhola aj Oppenheimera, on sa stretol s vedcami aj s Dalajlánom. Jeho hlas hovorí O čase a vode

Sandy Barkerová: Leto na Santorini

Sandy Barkerová: Leto na Santorini Foto: Grada
kniha leto na santorini Sandy Barkerová: Leto na Santorini

Sarah má po rozpade vzťahu mužov na niekoľko rokov dosť. Je najvyšší čas oživiť svoju prvú lásku – cestovanie. Rezervuje si plavbu okolo gréckych ostrovov so skupinou cudzincov, no netuší, že ju čaká viac ako len cestovateľské zážitky. Na jachtu nastúpi nádherný Američan, zoznámi sa s ďalším svetaskúseným a bohatým krásavcom, ktorý sa vyzná v umení. Podarí sa Sarah nájsť si svoju vlastnú cestu životom? Alebo milostným vzplanutím?

Neal Shusterman: Kosenie

Neal Shusterman: Kosenie Foto: Slovart
kniha Kosenie Neal Shusterman: Kosenie

Jednotlivé príbehy tejto poviedkovej knihy písali viacerí spoluautori, medzi ktorými sú členovia rodiny. Kosec, Nimbus a Posol patria do trilógie Žatva smrti, ktorá je určená najmä čitateľom od pätnásť rokov, ale zaujala aj dospelých. Princíp „kosenia“ a koscov v utopickej spoločnosti, kde sa prirodzene nezomiera, je zaujímavý pre všetkých a remeselne zručný autor v skutočnosti v druhom pláne vytvoril aj knihu o vyrovnávaní sa so smrťou.

kniha dost bolo o laske Čítajte viac Kniha týždňa: Dosť bolo o láske

Christopher McDougall, Eric Orton: Stvorení pre beh 2

Christopher McDougall, Eric Orton: Stvorení pre... Foto: Tatran
kniha stvorení pre beh2 Christopher McDougall, Eric Orton: Stvorení pre beh 2

Medzinárodný bestseller Stvorení pre beh prevrátil naruby svet bežcov a podnietil vznik hnutia behu naboso. Ako však začať? Inšpirujte sa 90-dňovým programom, ktorý je založený na siedmich kľúčových oblastiach: jedlo, kondícia, technika, bežecká obuv, sústredenie, zábava a rodina. Kniha obsahuje recepty pre zdravú výživu, tréningové programy, odporúčania vhodnej obuvi aj rady, ako si z behania spraviť zábavu a nie námahu.

Peter Šloser, Čítajte viac Spisovateľ a bývalý kriminalista z NAKA Peter Šloser: Dúfam, že neprajníci mi závidia moje úspešné spisovateľské obdobie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy