Knižné tipy Pravdy: pre mladých, pre rodičov aj pre ženy, ktoré čelia King Kongom. O láske a traume aj o nových začiatkoch

Román o vzťahoch rodičov a detí, populárna Emily v Paríži knižne, slovenský román zo života mladých plný zaujímavých postáv a zvratov či magický príbeh o spolupatričnosti a identite.

10.06.2023 10:00
debata

Barbara Zmušková: Život v kocke

Barbara Zmušková: Život v kocke Foto: Slovart
kniha v kocke Barbara Zmušková: Život v kocke

Román o vzťahoch rodičov a detí, o túžbe nájsť samého seba a o odpustení (si). Hrdinkou je Vierka – mladá dievčina v hraničnej situácii, ktorá cíti vinu, a okolie jej v tom dáva za pravdu. Kocka je miesto, v ktorom sa stretnú ľudia sklamaní, porazení a ubití životom, udalosťami a tými druhými, a kde sa ocitá aj ona.

Catherine Kalengula: Emily v Paríži

Catherine Kalengula: Emily v Paríži Foto: Lindeni
kniha emily v parizi.peg Catherine Kalengula: Emily v Paríži

„Milujem Paríž, ale neviem, či Paríž miluje mňa,“ hovorí hrdinka seriálového hitu Netflixu. Podľa seriálu vznikla kniha, ktorú napísala francúzska autorka. Čitatelia môžu opäť zažiť romantické zápletky, pracovné faux pas a nové priateľstvá obľúbenej hrdinky. Kniha je doplnená zábermi zo seriálových situácií a obľúbených postáv.

kniha spodobovanie Čítajte viac Kniha týždňa: Spodobovanie alebo na koho sa podobáme?

Virginie Despentes: Teória King Kong

Virginie Despentes: Teória King Kong Foto: Inague
kniha Teoria King Kong Virginie Despentes: Teória King Kong

Silná, provokatívna a osobná kniha je úprimnou výpoveďou o tom, ako sa autorka kultovej trilógie Život Vernona Subutexa stala Virginiou Despentes. Rúca zaužívané predstavy o znásilnení a prostitúcii aj vžité postoje o sexe a pohlaví. Manifest spisovateľky a filmárky plný hnevu a úderne formulovaný.

Michaela Rosová: Dar

Michaela Rosová: Dar Foto: Ikar
kniha dar Michaela Rosová: Dar

Príbeh o skupine mladých ľudí, ktorí sa po prvý raz stretávajú v Alpách a potom o mnoho rokov neskôr sa ich cesty opäť pretnú. Román plný zaujímavých postáv a zvratov ukazuje, že tie najväčšie veci v živote prichádzajú nepozorovane. Svet môže byť zázračným miestom, ak sa dokážeme dívať s otvoreným srdcom.

kniha Dlhy lupen z mora Čítajte viac Kniha týždňa: Dlhý lupeň z mora. Nová Isabell Allende a jej príbeh nezvyčajnej lásky, ktorú nezlomili ani dve diktatúry

Elif Shafaková: Ostrov stratených stromov

Elif Shafaková: Ostrov stratených stromov Foto: Tatran
kniha ostrov stratenych stromov Elif Shafaková: Ostrov stratených stromov

Magický príbeh o spolupatričnosti a identite, o láske a traume, o nových začiatkoch. Prenesie vás na Cyprus do roku 1974, kde dvaja tínedžeri – Kostas, Grék a kresťan, a Defne, Turkyňa a moslimka – pod konármi figovníka prepadnú zakázanej láske. Strom je nemým svedkom ich šťastných stretnutí, svedkom vojny, zničenia mesta aj svedkom osudu zaľúbencov.

princ harry Čítajte viac Recenzia knihy Náhradník: Princ Harry všetko stratil, ale našiel Meghan

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy