Komiksoví a počítačoví superhrdinovia ožijú na Istrocone

Komiksové superpostavičky, fantazijní draci či škriatkovia, počítačoví superhrdinovia či filmoví akční hrdinovia čakajú na návštevníkov festivalu Istrocon. Od piatka po celý víkend sa v bratislavskom Istropolise opäť stretnú nadšenci sci-fi, komiksov či japonského anime.

17.09.2010 14:36
Istrocon
Istrocon
debata

„Cieľom je priblížiť fenomén týchto popkultúr a ponúknuť alternatívu trávenia voľného času,“ povedal organizátor Róbert Žittňan.

Fanúšikovia sci-fi, fantasy a hororu sa môžu tešiť na besedy so známymi autormi tohto žánru aj na krsty knižiek ako napríklad Černokňažník od Juraja Červenáka či Mariotovi dediči od Marji Holecyovej. Na festival zavíta aj Jan Kantůrek, prekladateľ slávnych fantazijných románov od Terryho Pratchetta. A chýbať nebudú ani bloky o Pánovi prsteňov, Harrym Potterovi či Star Wars.

Uskutoční sa aj výstava obrazov najlepších slovenských a českých sci-fi a fantasy maliarov.
Filmová sekcia ponúkne najnovšie trháky ako napríklad Iron Man, Predátori či Avatar i ďalšie filmy nakrútené podľa komiksovej predlohy. Návštevníci v premiére uvidia aj pôvodný slovenský film amatérskych nadšencov s názvom Jive of my life, ktorý bude zmesou humoru aj akcie.

Novinkou bude hudobný koncert, do Bratislavy zavíta japonská kapela Gothika. A v premiére na festivale uvedú aj svetoznámy muzikál Dr. Horrible´s Sing-Along Blog v podaní slovenských hercov o šialenom vedcovi, ktorý stvorí superhrdinu.

debata chyba