Kultúra ponúka vláde injekciu. Chce pomôcť s očkovaním

Ľudia zo živej kultúry pripravili výzvu Želáme Slovensku na zdravie. Ponúkajú svoje skúsenosti s organizáciou hromadných podujatí a chcú vláde pomôcť s očkovaím.

12.01.2021 14:30
debata

Prevažne združenia a asociácie živej kultúry pripravili výzvu „Želáme Slovensku na zdravie“, ktorá je otvorená aj ďalším organizáciám a jednotlivcom na Slovensku. „Cieľom výzvy je dosiahnutie čo najrýchlejšieho a najplynulejšieho priebehu očkovania na Slovensku a najmä ponúknutie pomoci pri jeho realizácii,“ informoval Anton Repka, PR manažér festivalu Pohoda.

„Od marca 2020 sme viackrát vyzvali vládu na pomoc, teraz pomoc ponúkame. Chceme vyjadriť podporu plánu očkovania na Slovensku a zároveň chceme ponúknuť naše skúsenosti a zručnosti na to, aby očkovanie prebehlo čo najrýchlejšie a najplynulejšie,“ píše sa vo výzve, v ktorej organizátori kultúrnych podujatí ponúkajú pomoc s realizovaním procesu očkovania proti ochoreniu COVID-19. Očkovanie vnímajú ako dôležitý preventívny nástroj a zároveň nevyhnutný krok k plnohodnotnému fungovaniu spoločnosti.

„Sme si vedomí, že niektoré činnosti musia realizovať odborníci spomedzi zdravotníkov a epidemiológov. Vďaka našim dlhoročným skúsenostiam s logisticky často náročnými podujatiami však dokážeme pomôcť s prípravou a realizáciou procesov, ktoré očkovanie vyžaduje, ako je pomoc s logistikou, s ľudským a produkčným zabezpečením, s komunikáciou a propagáciou očkovania,“ uvádzajú signatári výzvy, ktorí veria, že existuje dostatok priestoru na zapojenie ľudí zo živej kultúry a ďalších oblastí do procesu očkovania.

Výzvu podpísali napríklad Združenie promotérov a festivalov na Slovensku, Asociácia hudobných klubov Slovenska (AHKS), Hudobná únia Slovenska, Slovenský ochranný zväz autorský, Asociácia nezávislých producentov, Únia filmových distribútorov či Združenie prevádzkovateľov kín. Otvorená je pre subjekty nielen z kultúrnej sféry. Záujemcovia môžu iniciátorov kontaktovať na info@zelameslovenskunazdravie.sk. Viac informácií nájdu na profile výzvy na sociálnej sieti.
debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #koronakríza