KC Nádvorie podporilo mladých tvorcov

V pilotnom ročníku štipendijného programu pre mladé talenty získalo podporu trnavského Kultúrneho centra (KC) Nádvorie zoskupenie KurátoriDATU a fotografka Viktória Suchánová. Okrem bezplatného miesta v priestoroch coworkingu program štipendistom ponúka vzdelávacie aktivity, školenia, workshopy, networkingové stretnutia a mentoringový program. Informoval o tom PR Nádvoria Tibor Lachkovič.

23.02.2021 12:06
Trnava, Nádvorie Foto:
Dve z budov trnavského Nádvoria sú národnými kultúrnymi pamiatkami a za citlivé skĺbenie historického charakteru budov a novej funkcionality získali investori ocenenie Fénix - Kultúrna pamiatka roka.
debata

„Po troch rokoch fungovania KC sme sa zamysleli, komu a ako by sme vedeli ešte pomôcť. Tak vznikla idea štipendijného programu pre študentov a začínajúcich podnikateľov. Chceme im podať pomocnú ruku najmä na začiatku – motivovať a usmerňovať šikovných ľudí, aby neprestali v tom, v čom sú dobrí,“ uviedla Nikola Kozmová, manažérka Nádvorie Coworking. Program je určený pre mladých tvorcov, freelancerov či podnikateľov, ktorí chcú pomôcť Trnave a jej okoliu.

Vedenie programu sa vo výberovom konaní rozhodlo prijať do programu dve prihlášky. KurátoriDATU je skupina štyroch študentov teórie umenia z Trnavskej univerzity. Ich cieľom je vydať katalóg, v ktorom zdokumentujú svoju prvú výstavu z roku 2019, projektom chcú vzdelávať verejnosť o umení a architektúre v trnavskom regióne. Viktória Suchánová sa venuje fotografovaniu od 12 rokov. V roku 2017 získala prvé miesto v celoslovenskej súťaži amatérskej fotografickej tvorby AMFO a jej diela boli súčasťou výstavy organizovanej v hlavnom meste Bulharska. Počas štipendijného roka si chce zlepšiť svoje komunikačné schopnosti.

„Pre ďalších mladých tvorcov sa program otvorí opäť na konci roka 2021,“ doplnil Lachkovič.
debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Nádvorie #KC Nádvorie