Britská univerzita si objednala sochu Grety Thunbergovej v životnej veľkosti

Britská Winchesterská univerzita sa stala terčom kritiky za plán postaviť vo svojom kampuse v grófstve Hampshire sochu švédskej aktivistky Grety Thunbergovej v životnej veľkosti. Informoval o tom spravodajský server. Univerzita hodlá sochu teraz 18-ročnej aktivistky odhaliť 30. marca, ale objavujú sa pochybnosti o zmysle tohoto počinu.

25.03.2021 16:00
Greta Thunberg film Scandi Foto:
Greta Thunbergová.
debata (3)

„Také plytvanie peniazmi,“ povedal novinám Hampshire Chronicle miestny obyvateľ Simon Dixon. „Úplné mrhanie peniazmi. Zaujímalo by ma, čí to bol nápad.“

Študent univerzity Henry Osbourne sa pre zmenu pýta, „prečo nedostali študenti možnosť hlasovať o tom, čí sochu v kampusu chcú mať“. A ďalšia z obyvateľka Michelle Coombsová dodáva: „Myslím, že sama socha je naozaj dobrá. Ale Greta nemá žiadné spojenie s Winchesterskou univerzitou, alebo sa mýlim?“

Socha nazvaná Make a Difference (Urobiť zmenu) je dielom Britky Christine Charlesworthovej a univerzita si ju objednala v roku 2019 v prepočte za približne 27,5 tisíc eur, uvedl Hampshire Chronicle.

„Univerzita chcela sochu Grety, pretože je to veľmi ‚zelená univerzita‘ a mali pocit, že Greta bude inspiráciou pre všechtkých študentov,“ povedala Charlesworthová. Oficiálni činitelia Winchesterskej univerzity záležitosť nekomentovali.
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Greta Thunberg