V Brazílii stavajú obrovskú sochu Krista

Gigantickú novú sochu Krista stavajú v meste Encantado v štáte Rio Grande do Sul na juhu Brazílie. Socha, ktorá je vo výstavbe od roku 2019, bude vyššia než ikonická socha Krista Spasiteľa týčiaca sa nad mestom Rio de Janeiro.

12.04.2021 10:00
debata (1)

Hlavu a roztiahnuté ruky pridali k novej soche uplynulý týždeň, jej dokončenie je naplánované na záver roka, informovala v sobotu tlačová agentúra AFP. Výstavbu inicioval bývalý starosta Adroaldo Conzatti, ktorý v marci podľahol ochoreniu COVID-19.

Socha, ktorá dostane názov Kristus Ochranca, bude mať výšku 43 metrov vrátane podstavca, čo z nej spraví jednu z najvyšších sôch Krista s rozpaženými rukami na svete. Rozpaženie bude mať 36 metrov a socha bude mať výťah, ako aj vyhliadkovú plošinu.

Kristus Spasiteľ v Riu je vysoký 38 metrov vrátane podstavca a rozpaženie rúk má 28 metrov. V októbri táto socha oslávi 90 rokov od svojho vzniku. Encantado s 22 000 obyvateľmi leží 145 kilometrov severozápadne od regionálnej metropoly Porto Alegre.

Projekt má posilniť vieru obyvateľov a cestovný ruch v oblasti. Na stavebné práce dohliadajú sochári Genesio a Markus Mourovci, tandem otca a syna. Náklady vo výške dvoch miliónov realov (350 000 dolárov) vyzbierali výlučne z darcovských príspevkov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #socha #socha Krista #Kristus Ochranca