Senica zmodernizuje amfiteáter, plánuje v ňom aj kultúrne podujatia

Mesto Senica začína modernizáciu amfiteátra. Samospráva vyhlásila verejné obstarávanie na jej prvú etapu.

12.04.2021 12:00
debata

„Amfiteáter sa dostal do stavu, keď sa v ňom nedalo premietať, preto sme sa rozhodli pre jeho rekonštrukciu, ktorá bude pozostávať z niekoľkých etáp. Máme záujem, aby sa v ňom premietalo, keďže máme jedno z najväčších plátien v strednej Európe,“ uviedol primátor mesta Martin Džačovský.

Aby mohlo letné kino spustiť počas letných mesiacov prevádzku, je potrebná najmä rekonštrukcia premietacieho plátna. Okrem toho bude prvá etapa zahŕňať aj opravu hľadiskových lavičiek a spevnených komunikačných plôch.

Samotná modernizácia plátna bude pozostávať z odstránenia latexového náteru, opravy pôvodnej omietky a ošetrenia hĺbkovou penetráciou.

„Na vynovenú jemnozrnnú štukovú omietku sa nanesie náterové plátno, sivé s čiernym orámovaním na zmenšenie obrazu. Výsledná farba sa ošetrí náterom pre zvýšenie odolnosti povrchu, lepšie čistenie a zvýšenie odrazivosti. Opravy sa dočká aj zadná časť konštrukcie plátna,“ doplnila hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

V rámci modernizácie v hľadisku demontujú aj pôvodné lavičkové fošne. „Z kovových konštrukcií lavičiek sa odstránia staré nátery a vybavia sa novou základnou i vonkajšou farbou. Nasledovať bude montáž nových dosiek. Takýmto spôsobom sa zrekonštruuje vrchná časť hľadiska s kapacitou 1 000 miest. Po rekonštrukcii by mohol byť amfiteáter aj miestom, kde sa budú uskutočňovať kultúrne podujatia,“ uzavrel primátor.

Modernizačných zásahov sa dočkajú aj spevnené plochy javiska. „Ide o premietaciu miestnosť a pokladňu, ktoré sa vymaľujú. Práce by sa podľa vyhláseného verejného obstarávania mali zrealizovať už koncom mája tohto roka,“ informovala hovorkyňa mesta.

debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #Senica #amfiteáter